20 אוגוסט 2017

חדשות אראמיס620

31 אוק' 2016 | ריכוז כתבים

0

"ארמיס" – מסעדה חדשה ברוח תקופת המוסקטרים בחוף לידו באשדוד

חוף לידו באשדוד, אינו משופע במסעדות, בטח לא במסעדות כשרות. במתחם הפנימי מכילה המסעדה עד כ-100 איש ובחיצוני, הנושק לקו המים, עוד כ-200 איש. מאחורי הרעיון להקמת המסעדה עומדים בני משפחה שחלקם ניהלו עסק לאוכל באשדוד, התארחו במיקרה במסעדת קאלמה הסמוכה והתלהבו מהמיקום ומהחל הלא מנוצל שהפך לאראמיס. בעלי המסעדה תושבי העיר, השקיעו ממון רב בהקמת המסעדה החדשה וכמובן חשוב להחזיק להם אצבעות שיצליחו במיזם הקולינארי.

המסעדה ממוקמת על שפת הים עם הנוף היפה ביותר, מהמסעדות המרשימות בעיצובן שנפתחו באשדוד.

המסעדה כשרה, בהשגחת רבנות אשדוד והישיבה בה מעניקה לסועד בילוי קולינארי אמיתי ושופע כיד המלך.

את הרעיונות לעיצוב המיוחד והמקורי לקחו המעצבים מסיפורו של הסופר, אלכסנדר דיומא – "שלושת המוסקטרים" שנכתב במאה ה-17. ארמיס, הוא שמו של אחד משלושת הגיבורים של הספר: (אתוס, פורמוס, ארמיס).

הקירות מקושטים באיורים מרוח התקופה עם דוגמאות של לבנים על הקירות, ויטראז'ים מורכבים וציורי אצילים צרפתיים. ואכן, הישיבה  ב"ארמיס" הינה בסגנון המלך לואי או לפחות של אציל צרפתי…

המנות המוגשות הינן עשירות במיוחד וכוללות נתחי בשר מובחרים ודגים טריים.

ב"ארמיס" מגישים ארוחות בוקר ( 10.30-12.30) ללא צורך במנות חלביות, עסקיות צהריים במחיר המנה העיקרית הנבחרת וארוחות ערב בסגנון האבירים, מבוססות על מנות השף : ראשונות, מנות בשריות, מגוון דגי ים, פסטות וקינוחים עשירים.

 גולת הכותרת היא מנת ה- "אסאדו עגל", מהמנות המופיעות בספרו של דיומא.

 המסעדה פתוחה בכל יום מ- 10.30 – 24.00, שישי מ -9.00  עד שעה לפני כניסת שבת, מוצ"ש שעה אחרי כניסת שבת עד אחרון הסועדים.

הערת המערכת: בעלי המסעדה הזמינו את עיתונאי האזור להתארח ואני אישית אהבתי מאוד את מנות הדגים.

תגובות

תגיות: , ,



התגובות סגורות

בחזרה למעלה ↑