31 יולי 2014

כלכלה מטי-שוקי-מיזם-אתיופי7-13

05 יולי 2013 | טל שמש

0

מנכ"ל מ.ט.י אשדוד: כשמבשלים את העסק באהבה, העסק מצליח

פרויקט ייחודי המשלב צעירים יוצאי אתיופיה בעולם העסקי, מתחיל להציג ניצנים ראשוניים. שחר בן 32 נשוי + 1 ששבר את הראש בנסיון להמציא פטנט שיתריע על טיטול מלוכלך ואף הגיע לטכנולוג הראשי של האגיס, הציג השבוע בפני מ.ט.י אשדוד וצוות כיוונים, את תוכניתו העסקית להפוך ל-dj. שחר: "המרצים בקורס היזמות נתנו לנו המון יסודות על ה"ט'כלס"  שבהקמת עסק".

שחר ויוצאי אתיופיה נוספים  הציגו השבוע את תוכניותיהם העסקיות במסגרת קורס היזמות העסקית שיזמה מ.ט.י, לקראת קבלת סיוע נוסף ב'יישורת האחרונה' כמו אימון קואוצ'ינג או יעוץ עסקי הכרוך ב'שעורי בית' על 'יבש', לפני שקופצים למים ופותחים את העסק האמיתי.  הפרויקט מופעל במ.ט.י אשדוד בשיתוף כיוונים וג'וינט ישראל. במסגרת הפרויקט, המשתתפים קיבלו משימה: הצגת  המיזם שלהם בפני הצוות. המשתתפים גילו נכונות וחריצות, הוצגו מצגות מושקעות וניכרת בהם האנרגיה החיובית לעשייה יזמית.

שוקי בן שבת מנכ"ל מ.ט.י אשדוד הציע למשל לדי.ג'י, להכין תוכנית אירוע ולשכור סוגי ציוד שונים  ורק לאחר שהתנסה בהם,  לרכוש את הציוד המתאים לו ביותר. זאת,  לאור העלות הגבוהה של ציוד מקצועי בתחום.

"הגעתי לקורס כי הבנתי שאני חייב להתמקצע ואני מרגיש שהתקדמתי וצברתי הרבה ידע בזכות הקורס", סיפר יזם נוסף, יצחק סיסאט בן 25 נשוי + 2 מרובע ג' באשדוד, שהקים את חברת סיסאט הפקות.  הוא הציג את הליינים שלו לבני 23-24 שומרי שבת, שלדבריו מחפשים "פחות רעש ובומים ויותר שאנטי ליין, כאלה שלא אוהבים את הבלגאן של סופ"ש".

במ.ט.י אשדוד בחנו יחד עם היזם כניסה לקהלי יעד נוספים למשל לקהלים  שלא מקרב יוצאי העדה.

יזם נוסף שהציג את התוכנית העסקית שלו הוא רחמים ברוקלין,  בוגר קורס שפים בתדמור, נשוי פלוס שני תאומים שהחליט לפתוח 'סושיה' לאחר שהתאהב במטבח של המזרח הרחוק ויצא לטיול קולינרי בתאילנד. עד להגשמת החלום הוא הבעלים של בית קפה לאריתראים ברובע ב' שנועד  לממן את חלום ה'סושיה'.

"לפני כשלוש שנים עבדתי במפעל לסושי ומאז אני לא מוכן להיכנס למטבח רגיל" מספר ברוקלין שנרשם לקורס היזמות במ.ט.י לאחר שהגיע למסקנה שלא יוכל לנהל סושיה מהבית. "נכנסתי לפרויקט הזה שנותן המון למי שהולך לפתוח עסק. הפרויקט  גרם לי להבין שזה מה שאני רוצה".

במ.ט.י אשדוד יעצו לו להכין תמחיר לתפריט לקראת מפגש עם יועץ עסקי ובחנו מרכזים מסחריים בהם כדאי לו לפתוח את הסושיה.

בין היזמים הציגו גם עידית הלומדת עיצוב אופנה ומתכוונת לפתוח סטודיו אופנה בהשראה אתיופית, בטי שחולמת להקים מסעדה/מוזיאון בו יוגש אוכל אתיופי אותנטי ובזאו שמתכוון לייבא מוצרים אותנטיים מאתיופיה

תגובות

תגיות: , ,



התגובות סגורות

בחזרה למעלה ↑