אמא לביאה מאשדוד: מסע החיים של מירה גרוס בנפתולי ההתמודדות הנפשית והמשפחתית

אמא לביאה מאשדוד: מסע החיים של מירה גרוס בנפתולי ההתמודדות הנפשית והמשפחתית
קרדיט: מרכזי יה"ל

מירה גרוס, בעלה ארז וילדיה המתבגרים חיו חיים שלווים, כשטרגדיה הפכה את חייהם,  כאשר לאחר דפיקה על הדלת התבשרו שאבי המשפחה לא ישוב לעולם. הבן הבכור לא קיבל את המצב ואובחן כמתמודד עם פוסט טראומה וסכיזופרניה ומכאן מירה יוצאת למסע חייה של חיים עם ולצד המחלה וסיוע לקהילה ולמשפחות המתמודדות עם קושי דומה בעבודה במרכז יה"ל אשדוד.

מירה גרוס, 57,אשדוד. חיה עם בני משפחתה, אמא, אבא  שלושה ילדים מתבגרים 24,20,14 וכלב נהלו חיים שגרתיים ומאושרים. עד שבבוקר יום שישי ט"ו באב, נשמעה דפיקה בדלת והבשורה המרה הגיעה, האבא ארז יצא לרכיבה על אופניו וקיבל דום לב, לא ישוב עוד לעולם.

המשפחה עברה זעזוע ,הקרקע נשמטה מתחת לרגליהם. מירה מתארת : "הגוף והלב כאבו אצל כל בני הבית. בהדרגה כל אחד מבני המשפחה מצא את הדרך לחזור לחיים בקצב שלו, וזה לקח זמן כמעט שנתיים".

בשנתיים הללו משהו נעלם מהעין ,הבן הבכור כיום בן 36 לא נתן לעצמו זמן להתאבל ולעכל את האובדן  וניסה לחזור לחיים רגילים בדרכו ,לשנות לעשות והדברים לא מסתדרים. ההתקף הראשון שלו החל בגיל 26, עד השלב הזה הכל היה נראה בסדר הוא היה בזוגיות, ניהל אורח חיים רגיל, בעל מספרה עם עובדים ואז הגיע שלב ההכנות לחתונה והוא קלט שאבא שלו לא יהיה בחתונה וקיבל התקף פסיכוטי, קיבל טיפול שעזר ואז החליט להפסיקו וקיבל התקף חזק יותר. ואובחן עם פוסט טראומה וסכיזופרניה.

מירה מבינה שעליה לסייע לבנה ואין לה זמן או פניות לשאול את השאלה  למה זה קורה לי ?  אלא איך עוזרים לו ?  היא יוצאת לדרך ארוכה ומפותלת. במקביל לפחד ולדאגה שלה קיים חוסר שיתוף פעולה מצד הבן , אחיותיו מסתגרות, תופסות מרחק מפחדות ולא רוצות להיות חלק מהסיפור.

קרדיט: מרכזי יה"ל

מירה נדרשת להשגיח על בנה כל הזמן בעקבות הלחץ והפחד מהתנהגותו המוזרה. היא נתקלת בסטיגמה של הסביבה, כולם מייעצים לה לגשת לאנשי מקצוע שונים, בנה לא מסכים לקבל טיפול תרופתי או ללכת לפסיכיאטר והתחושה היא שהיא לבד ואין תקווה .

הקושי הפנימי עימו התמודדה היה לקבל את העובדה שמדובר בבריאות הנפש . מה לה ולמשפחתה ולזה ?  בתפיסת עולמה הם משפחה רגילה והם יסתדרו ויתמודדו עם זה ויצאו מזה.. וכך המשפחה מאבדת את עצמה. עד שמגיע הרגע הזה של הבנה שזה גדול עליהם ולא בידם להתמודד ומירה שאינה מוותרת על בנה מוכנה לשמוע על אשפוז ולקבל את זה וזה המצב .וכאן מתחילה הדרך לעלות על המסלול הנכון.

מירה הגיעה  למרכז יה״ל בעיר אשדוד (ייעוץ הכוונה לבני משפחה של מתמודדי נפש) של עמותת "איכות בשיקום", הצטרפה לקבוצת הורים של מתמודדים בהנחיית עו"ס וגם לכנס השנתי בו קבלה כלים וידע, ואף  החלה ללמוד בקורס קש"ת ולקחת חלק בימי עיון.

מאותו רגע יש לה הבנה חדשה: היא  צריכה למצוא את הדרך , להבין וללמוד ולתת משמעות לעוד ועוד משפחות. בהמשך הצטרפה כבת משפחה בעלת ידע מניסיון אישי, היא משתפת משפחות אחרות בידע מהניסיון האישי שלה במטרה לאפשר להם להרגיש שמותר להם לחיות ולהנות לצד האתגר הלא פשוט עם בן משפחה שמתמודד עם מחלה נפשית .

כיום מצבו של בנה מאוזן ומטופל תרופתית, הוא נעזר בסל שיקום: מקבל עו"ס וחונך ומתגורר בדיור מוגן עצמאי. היחסים במשפחה טובים, הם נפגשים לארוחות משפחתיות והוא אף לומד בישיבה.

מירה מספרת : "  היחסים שלי ושלו מעולים , היום אני יודעת מה נכון לו ואני קשובה ורגישה לצרכים שלו. אני שמחה לעזור לבני משפחה של מתמודדים במרכזי יה"ל כמו שסייעו לי, לקבל כלים ולבנות מערכת יחסים טובה ומכילה שחיונית לכולנו".

כתבות נוספות שיכולות לעניין אתכם
המדדים היו תקינים, אך הפעוט הלך ושקע: צוות המלר"ד זיהה את הסכנה אצל בן 3 שבלע בשוגג כדורים
פעוט כבן 3 הגיע במהלך הלילה למלר"ד מאוחדת באשדוד כשהוא ישנוני...
ילדי אשדוד הפכו לרופאים ליום אחד: כ־150 הורים וילדים השתתפו במיזם ״בית חולים לבובות״
עם סטטוסקופים, תחבושות והרבה בובות אמיצות: ילדי אשדוד הפכו ליום...
פותחים שנה בבטחה: עובדי וגמלאי אדמה אגן יחד עם שוטרי אשדוד ליוו את ילדי העיר ביומם הראשון ללימודים
עם פתיחת שנת הלימודים באשדוד, התאחדו עובדי וגמלאי חברת אדמה...
מאוחדת ממשיכה להתרחב באשדוד: מרפאת שיניים חדשה לילדים נפתחה במתחם מרפאת "מנגו"
המרפאה החדשה ברובע ט"ז, שתהיה המרפאה ה-64 של רשת השיניים...
אלדן יוצאת במהלך רוחבי לעיצוב מחדש של רשת סניפיה
שפת העיצוב החדשה - "Look & Style" - של המותג...
רצף טיפולי ומעטפת מעצימה: מאוחדת מציינת את שבוע ההנקה הבינלאומי בסדרת פעילויות וסדנאות ייחודיות באשדוד והסביבה
לרגל שבוע ההנקה הבינלאומי, מאוחדת מחוז דרום תקיים מגוון פעילויות...
ט"ו באב בלי מסכים: מסעדת פטרה באשדוד מזמינה זוגות להתנתק מהטלפון ולהתחבר מחדש אחד לשנייה
לרגל ט"ו באב תקיים מסעדת פטרה בחוף הקשתות באשדוד ערב...
מאוחדת פותחת את מרפאת מנגו באשדוד
המרפאה החדשה, המשתרעת על פני כ-500 מ"ר במרכז המסחרי החדש...
מבקר המדינה: שורש הכשל בפינוי הפצועים ב-7.10 נבע מהכישלון של צה"ל בהגנה על יישובי הדרום כשלים בפינוי וויסות הפצועים הגבירו את העומס
64 פצועים הגיעו לבית החולים אסותא באשדוד ב-7 באוקטובר. דוח...
אבחונים וטיפולים פסיכודיאגנוסטיים ודידקטיים
חשיבות האבחון הפסיכודיאגנוסטי אבחון פסיכודיאגנוסטי הוא תהליך הכרחי להבנת צרכים נפשיים...
דילוג לתוכן