Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

אשדוד: מחירי השכירות טיפסו ב-9% בשנתיים האחרונות

אשדוד: מחירי השכירות טיפסו ב-9% בשנתיים האחרונות
צילום יחצ

נתוני הלמ"ס חושפים: שכר הדירה הממוצע באשדוד – כ-3,500 שקל בחודש

כ-29% מתושבי אשדוד גרים בדירות שכורות

הקבלנים: "אם הממשלה לא תתמוך בבנייה בעיר – לא יהיה מנוס מהמשך עליית מחירי הדירות"

שכר הדירה הממוצע באשדוד עלה ב-9% בשנתיים האחרונות וב-4% בשנה האחרונה – כך עולה מניתוח שבוצע בארגון קבלני אשדוד לנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. שכר הדירה הממוצע באשדוד ב-2019 עמד על 3,485 שקל, לעומת 3,359 שקל ב-2018 ו-3,193 ב-2017. באשדוד כ-29% מהתושבים גרים בדירות שכורות.

הלמ"ס פירסמה לראשונה את מחירי השכירות בערים הגדולות בישראל בשלוש השנים האחרונות, וכן לפי המחוזות בישראל. הניתוח כולל את מחירי הדירות להשכרה לפי מספר חדרים: עד 2 חדרים, 2.5-3, 3.5-4, 4.5-6, וכן את הממוצע הכללי.

העלייה במחירי השכירות באשדוד חלה גם בהתפלגות לפי מספר חדרים: שכ"ד דירות עד 2 חדרים עלה ב-11% ל-2,512 שקל, שכ"ד דירות 2.5-3 חדרים עלה ב-8% ל-3,211 שקל, שכ"ד דירות 3.5-4 חדרים עלה ב-7% ל-3,941 שקל ושכ"ד דירות 4.5-6 חדרים עלה ב-9% ל-4,931 שקל.

לדברי שלומי בן עזרי, מנכ"ל ארגון הקבלנים באשדוד, "אין מספיק בנייה באשדוד והעיר סובלת כבר מספר שנים ממחסור חמור בדירות – וזה הוביל לעלייה במחירי הדירות וגם במחירי השכירות בעיר, בגלל שאם אין דירות לרכישה הציבור פונה לשכירות או שהוא פשוט עובר לעיר אחרת וחבל. בנוסף, רשות מקרקעי ישראל ביטלה בחודש שעבר מכרז מחיר למשתכן בעיר הכולל 786 יחידות דיור, מה שצפוי להוסיף למחסור החמור בדירות באשדוד. עליות המחירים כפי שמשתקפות בנתוני הלמ"ס הן תוצר של המחסור בדירות בעיר ובמיוחד דירות קטנות שבהן חלה ההתייקרות הגבוהה ביותר. שכירות היא אלטרנטיבה לרכישת דירות, ואם המחסור יימשך והממשלה לא תתמוך בבנייה בעיר – לא יהיה מנוס מהמשך עליית מחירי הדירות בעיר ובכלל".

עלייה במחירי השכירות בכל הארץ

מבדיקת מחירי השכירות בכל הארץ, עולה כי שכר הדירה החודשי הממוצע עלה בשנה האחרונה ב-4% וטיפס ב-6% בשנתיים האחרונות. שכ"ד הממוצע עמד בשנת 2019 על 3,948 שקל בחודש –לעומת 3,805 שקל ב-2018, ו-3,716 שקל ב-2017.

העלייה החדה ביותר במחירי השכירות היתה לדירות של 2.5-3 חדרים – 4% בשנה ו-7% בשנתיים. בחלוקה למחוזות בולט מחוז הדרום עם עליית מחירי שכירות ממוצעת של 9% בשנתיים האחרונות, ומחוז הצפון בולט בעלייה של 5% בשנה האחרונה. העיר הבולטת ביותר בעליית מחירי השכירות היא אשקלון שהמחירים בה עלו ב-11% בשנתיים ו-5% בשנה האחרונה.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אתכם
לטפל בנפש שלנו בצורה איכותית
על מנת שתוכלו לצאת לדרך חיים חדשה, וכן גם להיגמל...
Viva La Piano עונת מנויים 2023-2024 - קונסרבטוריון אקדמא פותח את העונה ה-27 של סדרת הקונצרטים הוותיקה, בניהולה האמנותי של יאנינה קודליק
הסדרה, מציבה את הפסנתר במרכז וחושפת את הקהל לרפרטואר הפסנתר...
אלו לא חלוקי נחל: נחשף ניסיון להבריח 6 טון של טבק לנרגילה
בודקי מכס אשדוד ברשות המסים סיכלו ניסיון מתוחכם במיוחד להבריח...
לקראת ראש השנה - מתנדבי מד"א ארזו אלפי חבילות מזון למשפחות ברוכות ילדים במסגרת מבצע של ישיבת שובה ישראל באשדוד של הרב יאשיהו פינטו
עשרות מתנדבי מד״א ממרחב לכיש משתתפים במיזם שמוביל הרב יואל...
עובדי המכס עקבו אחרי משאית מנמל אשדוד ועד מזרח ירושלים וגילו 500 קרטונים של סיגריות במקום אבקת כביסה ונייר טואלט
רשות המסים, באמצעות בית מכס אשדוד, סיכלה ניסיון הברחה של...
חוגגים את המגוון: אקי"ם אשדוד ועובדי חברת אדמה אגן שרו, רקדו וחגגו יחד באירוע סיום שנה
למרכז קהילתי גולדי באשדוד (מתנ"ס ד') הגיעו השבוע כ-60 צעירים...
השתלמות קיץ לנהגי האמבולנס במרחב לכיש של מד״א
כ-120 חובשי רפואת חירום נהגי אמבולנס במד״א הגיעו אמש (א׳)...
ילדי העובדים למען הקהילה בחופש הגדול
החופש הגדול בעיצומו ובמקום לבלות בחוף הים או מול המסכים,...
מה האפשרויות שלי לקבל הלוואה למטרות שונות כדוגמת משכנתא
מה האפשרויות שלי לקבל משכנתא לשם קניית דירה מהבנק ישנם הרבה...
החגיגה שבה הכל מתחיל
איפה הייתם רוצים להתחיל את הצעד הראשון של הבן שלכם...