כשאנחנו הולכים ברחוב, אנחנו מרגישים בטוחים. למעשה אנחנו מבצעים את הפעולה הזו באופן אוטומטי, משוכנעים לחלוטין שנגיע ליעד בשלום. למרבה הצער, המציאות עלולה להיות שונה: יש מקרים שבהם נפילה ברחוב, מכל סיבה שהיא, מסתיימת בפגיעה משמעותית באדם. במקרים כאלה, כמובן לאחר קבלת טיפול רפואי מתאים, מומלץ לשקול הגשת תביעה כדי לקבל פיצוי כספי הולם.
הגשת תביעה נגד העירייה – רק במקרים של רשלנות
באופן טבעי הכתובת הראשונה שעולה כאופציה להגשת תביעה היא הרשות המקומית, שאחראית על הרחובות. כדי להגיש תביעה נגד העירייה נפילה ברחוב חייבת להתרחש כתוצאה ממחדל של הרשות המקומית: בור שלא טופל ולא הוצב שילוט המזהיר מפניו, סדק גדול שהוזנח או כל מפגע אחר.
לכן, ההמלצה החשובה ביותר במקרים אלה היא לתעד את זירת הנפילה. כדאי לעשות זאת מוקדם ככל האפשר, מפני שאם העירייה תטפל במפגע לא תהיה לכם הוכחה והרשות המקומית עלולה להתנער מאחריותה. מי שנפגע לאחר נפילה ברחוב לא תמיד מסוגל לצלם, ובמצב כזה כדאי לבקש מאדם קרוב לעשות זאת – גם בווידאו וגם בסטילס, מכל הכיוונים.
תביעת ביטוח לאומי – ובפרט אם נגרם נזק לפרק זמן ארוך
עוד אופציה היא להגיש תביעה לביטוח הלאומי. בשלב ראשון ניתן לבקש דמי פגיעה – תשלום שכר עבור הימים שבהם נמנע מכם לעבוד, וזאת לפרק זמן של עד 91 ימים. אם נגרם נזק שפוגע בכושר העבודה לטווח ארוך יותר, יש להגיש תביעת נכות. במקרה כזה התביעה חובה לצרף מסמכים רפואיים רלוונטיים, ולהתייצב בוועדה רפואית. מומלץ להיעזר בשירות של עורך דין ביטוח לאומי בצפון, שמוסמך גם להתייצב עם כל אדם בפני ועדה רפואית ולענות בשמו על כל שאלה.
נפילה ברחוב בדרך לעבודה
במקרה של נפילה ברחוב בדרך לעבודה, או בדרך ממנה הביתה, התאונה תוגדר כתאונת עבודה. במקרים אלה מטפל עורך דין תאונת עבודה מומלץ, כשהתביעה תוגש גם כן למוסד לביטוח לאומי. ניתן לתבוע במקביל את העירייה אם הנפילה נגרמה כתוצאה מרשלנות שלה.
עו"ד טלאל ג'ובראן הוא מומחה לדיני נזיקין עם ניסיון רחב היקף בטיפול במקרים של נפילות ברחוב. הניסיון מתורגם לשירות מועיל, תוך הקפדה על יושרה מלאה וזמינות גבוהה.