בקשה לצו ירושה היא בקשה אשר מוגשת על ידי יורשים בהעדר צוואה או כאשר הצוואה של המנוח לא חלה על כל הרכוש שלו. חשוב מאוד להדגיש כי צו ירושה הוא צו אשר מצהיר לגבי יורשי המנוח והחלק שלהם בירושה ולא עוסק בפרטים של העיזבון. בקשת צו ירושה ניתן להגיש לבית הדין הדתי או לרשם לענייני ירושה. הבקשה יכולה להיות מוגשת על ידי היורשים שאמורים להנות מהירושה של המנוח וכן על ידי כל אדם אחר שיכול להיות לו עניין בהגשת הבקשה כגון: נושה או מנהל עיזבון.
מה קורה לאחר שמגישים צו ירושה?
לאחר שמגישים צו ירושה וקולטים אותו, מתבצע פרסום אודות הבקשה בעיתונות וברשומות. מטרת הפרסום היא לאפשר הגשת התנגדויות, כך למשל במידה ויש יורשים שאינם כלולים בבקשה או במידה שקיימת צוואה שלא הוצגה. במידה וכן קיימת צוואה, יהיה צורך להוציא צו קיום צוואה בכדי לממש את הצוואה. אם לא הוגשו התנגדויות סביר כי הצו המבוקש יינתן. ישנם מקרים שבהם ההחלטה מועברת לבית המשפט באופן אוטומטי, כך לדוגמא: אם הוגשה התנגדות או אם המדינה מהווה את אחד מהצדדים לבקשה או אם היועץ המשפטי לממשלה הוא זה שיזם את הבקשה או הצטרף אליה. כמו כן, אם קיימת אי בהירות לגבי דיני הירושה אשר חלים על הצו ועוד.
מה חשוב לדעת על בקשה לצו ירושה?
חוק הירושה הוא חוק אשר מגדיר כל אדם שיש לו עניין בעיזבון בין אם הוא יורש ובין אם לא, כאדם שרשאי להגיש בקשה לצו ירושה. כמו כן, בפרק בשני לחוק מפורט מיהם היורשים על פי הדין אשר יכולים להגיש בקשה מקוונת לצו ירושה. מי שאיננו מוגדר כיורש ישיר ייאלץ להגיש בקשה פיזית או להשתמש בשירות עו"ד על מנת להגיש את הטפסים. יחד עם זאת, חשוב מאוד לדעת שבכדי שהליך הגשת בקשה לצו ירושה יתנהל בצורה מהירה ויעילה ובכדי לחסוך מעצמכם את כל ההליך הבירוקרטי הנוגש להגשת בקשה לצו ירושה, אין ספק שכדאי מאוד לפנות לשירותיו של עורך דין הבקיא בענייני ירושות וצוואות בין אם אתם מוגדרים כיורשים ובין אם אינכם מוגדרים כיורשים. כמו כן, גם במקרה ויש צוואה העומדת על הפרק ויש צורך להוציא אותה לפועל, חשוב וכדאי להיעזר בשירותיו של עורך דין מקצועי בתחום על מנת שהתהליך יהיה קל יותר.חייגו עכשיו: 077-510-0268