השכן הפך את חדר המדרגות למחסן האם יש מה לעשות?

השכן הפך את חדר המדרגות למחסן האם יש מה לעשות?
Credit Canva.com

החיים בבית משותף מושתתים לא מעט על הקשר בין השכנים, על ההגינות וההתחשבות של כל אחד מהשכנים בכלל השכנים בבניין, במיוחד בשכנים הנמצאים בצמידות אליו. כל עוד ישנה התחשבות והבנה השכנים יכולים להיות לעזר ולשפר את איכות החיים בבניין. כאשר אין הבנה ואין התחשבות הדבר יכול לפגוע מאוד  באיכות החיים. כך למשל, כאשר שכן מפנה דברים מדירתו ומשאיר אותם בחדר המדרגות במקומות שונים, זו השתלטות על שטח ציבורי בבניין, דבר האסור עפ"י חוק אולם יש מה לעשות בעניין. עורך דין סכסוכי שכנים שיש לו ניסיון בטיפול במצבים אלה יבחן את הסיטואציה, יראה האם יש עילה לתביעה ויפעל בכיוון, בניסיון  שהדברים לא יגיעו לכדי הגשת תביעה בפועל אלא ייפתרו מול השכן בדרך של מו"מ ויישוב הסכסוך.

קיבלתם דירה עם ליקויים שונים. היכן מתחילים?

כאשר קונים דירה חדשה מקבלן, קניה שנעשית על הנייר עוד לפני בנייתה  לעיתים אפילו טרם תחילת הקמת הבניין, יש ציפייה גדולה מאוד להיכנס לדירה ולקבל דירה חדשה ונוצצת. כך באמת דברים אמורים להיות אך לצערנו אינם תמיד קורים. פעמים רבות דירות נמסרות באיחור, ויותר מכך, עם ליקויי בניה בחלק לא קטן מהמקרים. רוב הקבלנים מדברים על שנת בדק, שנה בה הם לוקחים אחריות על ליקויים ומחויבים לתקן אולם למעשה נקבעו בחוק תקופות בדק שונות לכל ליקויי וליקוי שלאחר סיומה ישנה בנוסף תקופת אחריות.  ליקויים  יכולים להתגלות גם מספר שנים מאוחר יותר ועדיין הדבר אינו תקין וקשור לבניה לקויה ולא  להתנהלות לא תקינה של הדיירים. לכן אם קבלן  טוען שהאחריות הסתיימה, התייעצו עם עו"ד ליקויי בניה בעניין.

כיצד ניתן למנוע מראש התחמקויות מסוג זה?

בכדי להביא לכך שלקבלן תהיינה פחות אפשרויות להתחמק מאחריות, חשוב לעגן הכל במסגרת החוזה מולו עוד במעמד הרכישה. הדבר יכול למנוע לא מעט מצבים של הגשת תביעת קבלן על ליקויי בניה או איחורים. כאשר עורך דין מטעמכם ילווה אתכם ויהיה מעורב, הוא  ידאג להוספת סעיפים השומרים על זכויותיכם לחוזה  וידאג לגרוע סעיפים הפוטרים את הקבלן מאחריות. חשוב לא להסתמך על עורך הדין שמביא הקבלן. תפקידו אמנם לנסח חוזה שיהיה חוקי אך ממש  כפי שבקניית דירה יד שניה עורך דין מטעמכם עובר על החוזה ומנהל מו"מ היכן שצריך, כך חשוב לעשות גם ברכישה מול קבלן. רבים שוכחים לדוגמה שליקויי בניה מתגלים גם ברכוש המשותף ורבים מתחמקים מלעסוק בכך אולם ליקויים אלה עלולים להחמיר בהמשך ובמקרים רבים ליקויים אלה משפיעים על ערך הדירות בבניין,  זאת כמובן עוד טרם אזכור הפגיעה וההנאה הסבירה מהבניין והדירה.

עו"ד ד"ר אריק  אריאל מתמחה בדיני מקרקעין ובעל ניסיון רב בתחום זה. הוא מספק ללקוחותיו ייעוץ וייצוג מקצועיים במגוון רחב של נושאים. מוזמנים ליצור קשר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אתכם
תלתלים - כיצד לשמר אותם מושלמים מהבית ולאורך זמן
תלתלים הם מתנה שלא כל אחת זכתה בה. גם אם...
הקבלן מביא עורך דין מטעמו? אל תסתמכו על כך
כאשר מדובר על חתימה על חוזה עם קבלן, קונים רבים...
הפריטים שכל ארון צריך: המדריך למלתחה בסיסית ומושלמת
ארון הבגדים שלכם הוא לא רק אוסף של פריטים –...
בתים פרטיים למכירה – למצוא את הבית המושלם עבורך
כשמדובר בחיפוש בתים פרטיים למכירה, מדובר בהחלטה המשפיעה באופן משמעותי...
הזנה איכותית במקום העבודה
בעולם העסקי המודרני, אספקת ארוחות איכותיות לעובדים הפכה לחלק בלתי...
למה כדאי להגיע לסלוניקי עם ילדים?
סלוניקי נקראת הבירה הצפונית של יוון, ובצדק. מדובר בעיר עתיקה,...
השכן הפך את חדר המדרגות למחסן האם יש מה לעשות?
החיים בבית משותף מושתתים לא מעט על הקשר בין השכנים,...
התפתחות אישית – המסע לצמיחה ולמשמעות
התפתחות אישית היא אחד התהליכים המשמעותיים ביותר שאדם יכול לעבור...
עלות ממד חיצוני, כמה עולה לבנות ממ"ד ובניית ממד בחדר קיים – כל מה שצריך לדעת
הצורך בממ"ד בבית פרטי או בבית משותף הפך להיות חובה...
יש לכם חשש לגבי בן הזוג שלכם? אולי זה הזמן לחקור
חששות לגבי בן זוג או בת זוג אינם חששות נעימים,...
דילוג לתוכן