בהגיעכם לגיל מסוים ודאי התחלתם כבר לחשוב על הבריאות שלכם והתחלתם לשים לב יותר מה אתם אוכלים, כמה אתם אוכלים מכל דבר, לשלב אולי פעילות גופנית ועוד. אין ספק כי תיחשפו לתודעה הזו בשלב כלשהו בחייכם ויפה שעה אחת קודם. בשני העשורים הראשונים לחיינו אנו לרוב תלויים באוכל שההורים קונים ומכינים לנו ובעשור השלישי והרביעי לחיינו אנו נהנים מהחופשה והעצמאות ומרשים לעצמנו \"להתעלל\" בגוף שלנו עם מאכלים, קינוחים, ממתקים ומכל הבא ליד. הגוף עדיין צעיר ומסוגל לספוג וגם כל המתוק הזה עושה לנו טוב אז מדוע לא בעצם? ובכן החל מגיל 40 לערך עולה הסיכון להתפתחות של מחלות כתוצאה מתזונה לא בריאה, משקל עודף, מחלות תורשתיות המתחילות להתגלות או בעיות רפואיות שעשויות להיווצר כתוצאה משנים של הזנחה תזונתית.
כעת הגיע הזמן להתחיל לשמור על עצמכם ולשים לב מה אתם מכניסים לגוף:
ככל שתתחילו לאכול נכון ובריא יותר מגיל צעיר יותר, תקפידו על פעילות ספורטיביות מומלצת ותשתדלו לשמור על בריאותכם כך תרוויחו שנים ארוכות ובריאות יותר. ככל שתעלו בגיל כך הגוף ילך וייחלש, מערכת החיסונית עשויה להיחלש גם היא וההיחשפות למחלות שונות עשויה לגדול. בכל עשור בחייכם מומלץ לדאוג לתזונה הנכונה בהתאם למצבכם הגופני ולמומלץ באותו עשור. הינה כמה טיפים ממיטב תזונאי ספורט הנמצאים באתר שלנו.
מה חשוב לצרוך בגיל 40?
בדרך כלל מגיל 40 אנשים מפסיקים להשקיע בעצמם. הם הורים לילדים, כבר לא צריכים להרשים את בן/בת הזוג או למצוא התאמה ולכן מתחילים לעלות בהדרגה במשקל ולאכול מאכלים עתירי קלוריות. מומלץ להימנע מצריכה מופרזת של מאכלים כאלה. כמו כן מומלץ לאכול מזונות שונים העשירים בנוגדי חמצון. הליך החמצון מתחיל להיות נפוץ יותר החל מגיל 40 לערך וזה עשוי לפגוע בצורה ניכרת בהאצת תהליך ההזדקנות, גרימת נזק לתאים בגוף ועוד. חשוב לשמור על מסת שריר עם אכילה מספקת של חלבונית איכותיים לשמירה של מסת השריר בגוף שלנו.
מה חשוב לצרוך בגיל 50?
גיל 50 הוא עדיין לא גיל שבו ניתן להגדיר אדם כקשיש אולם בהחלט לא צעיר. בגיל הזה הגוף עובר שינויים פיזיים והורמונליים רבים, האטת קצב חילוף החומרים בגוף, סיכון גבוה יותר למחלות לב או אירוע מוחי חס וחלילה, התחלת טיפול תרופתי קבוע לענייני בריאות שונים ועוד. חשוב להקדיש את התפריט בעיקר לסידן, ויטמין D, ליקופן, ויטמינים החיוניים למערכת החיסונית וכמובן להפחית את הצריכה של מלח וסוכר.
מה חשוב לצרוך בגיל 60?
החל מגיל 60 מומלץ להרחיב את השימוש בפירות וירקות ושחצי מהתפריט יהיה בנוי מפירות וירקות, החצי השני מכל יתר המאכלים. מומלץ לשלב דגנים מלאים, ירקות ופירות בצבעים שונים, שמן צמחי עדיף על שומן מהחי וכמובן מזונות עתירי חלבון אך דלים בשומן יהיו חיוניים גם כן.