Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

מאשדוד לירושלים – מסע אבות ובנים

מאשדוד לירושלים – מסע אבות ובנים
צילום: אהרון מגל

מסע בר מצווה אבות ובנים עולים לירושלים של כ-150 תלמידי כיתות ז וח מישיבת אמית אשדוד בליווי האבות הסתיים בטקס מרגש בכותל המערבי. המסע נועד לחזק את הקשר והחיבור של התלמידים לירושלים ואת הקשר בין אב לבן עם כניסת הבנים לעול מצוות.

לאחר פעילות odt מגבשת בחניון העליון לסטף, יצאו התלמידים ואבותיהם למסע רגלי להר הרצל, כאשר לאורך הדרך היה מופע של שחקני רחוב שהציגו את הדילמות בחינוך הבנים והדילמות שיש בכל דור ודור וכן 13 תחנות של משימות זוגיות ברוח שנת בר מצווה. המסע הסתיים בהליכה משער יפו לכותל עם דגלי ישראל, תפילת מנחה ושירת עם ישראל חי.

מאיר אוחיון, תלמיד כיתה ח'2 שיתף: "שמחתי לטיול המיוחד עם אבא שלי. כל החוויה: ללכת ביחד לעלות יחדיו לירושלים הייתה משמחת. תודה לישיבה על המסע המיוחד".

צילום: אהרון מגל

 

הרב אורן אלקרייף מנהל חטיבת ביניים: "בכותל המערבי יצרנו מעגל שירה ענק. שירת אם אשכחך ירושלים של תלמידי הישיבה והאבות חדרה ללבבות כל באי הכותל. זהו מסע ייחודי ומרגש, שמחבר בין אב לבנו והשאיר חותם משמעותי על כולם".

הרב שלום מלול, ראש ישיבת אמית אשדוד: "כל הדרכים מובילות לירושלים. המחזה של מסע בר מצווה החזירו אותנו 2000 שנה אחורה. שיירות של יהודים עולים לבית המקדש. מרגש. בישיבת אמית אשדוד אנחנו מחברים את האבות והבנים. בדרך לירושלים. "והשיב לב אבות על בנים, ולב בנים על אבותם". יד ביד עלו הבנים והאבות עם דגלי ישראל, בגאווה לאומית, שרנו ושמחנו יחד בירושלים. במסע מילאו כל אבא ובן 13 משימות משותפות. חיבור שאין שני לו, בדור הטלפונים והמסכים. שיחות נפש בין אבות ובנים. חיבוקים וחיוכים שגורמים להרגיש שאלו רגעים מכוננים בקשר בין אבא לבן ומסירת המסורת והאמונה בין הדורות".

כתבות נוספות שיכולות לעניין אתכם
Viva La Piano עונת מנויים 2023-2024 - קונסרבטוריון אקדמא פותח את העונה ה-27 של סדרת הקונצרטים הוותיקה, בניהולה האמנותי של יאנינה קודליק
הסדרה, מציבה את הפסנתר במרכז וחושפת את הקהל לרפרטואר הפסנתר...
אלו לא חלוקי נחל: נחשף ניסיון להבריח 6 טון של טבק לנרגילה
בודקי מכס אשדוד ברשות המסים סיכלו ניסיון מתוחכם במיוחד להבריח...
חוגגים את המגוון: אקי"ם אשדוד ועובדי חברת אדמה אגן שרו, רקדו וחגגו יחד באירוע סיום שנה
למרכז קהילתי גולדי באשדוד (מתנ"ס ד') הגיעו השבוע כ-60 צעירים...
ילדי העובדים למען הקהילה בחופש הגדול
החופש הגדול בעיצומו ובמקום לבלות בחוף הים או מול המסכים,...
לראשונה בישראל תתקיים השנה תחרות מלכת היופי לאימהות
רעיון ביוזמת ובהפקת מיכל יופדוב, זוכת תחרות "מיס יוניברס" לנערות,...
ירדנה ארזי בשיתוף פעולה ראשון עם התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד
"דמיון צועני" -  קונצרט משיריה בהפקה מוזיקלית חדשה ובעיבודים אנדלוסיים מקוריים 8...
יום המאבק הבינלאומי- נשות שדה עוזיהו אומרות די לאלימות נגד נשים!
לקראת יום המאבק הבינלאומי נפגשו נשות מושב שדה עוזיהו מהמועצה...
אופנוען החליק ברחוב העמל ותובע מעל למיליון שקלים מה'פול'
תושב אשדוד בן 30 שהחליק לפני כשש שנים כשרכב על...
לשבת בסטייל
אחת הדרכים הנהדרות לתת לילדים שלכם מקום ישיבה קסום ונוח...
ציוד לטיולים
ציוד לטיולים באיכות גבוהה ומחירים מצויינים
כל מי שמתכנן טיול בקרוב, בארץ או בחו"ל יודע שהוא...