מהו סיר טיגון ללא שמן?

מהו סיר טיגון ללא שמן?
קרדיט pixabay

סירי טיגון הפכו כבר לפני שנים ללהיט ובצדק. היתרונות הרבים שמאוגדים בהם הופכים אותם לקנייה כדאית שמחזירה את ההשקעה בהם די מהר לא רק בריאותית. אלה סירים שיש להם יותר מפונקציה אחת למרות שמם, סיר טיגון, ולכן משמשים לבידול מגוון של מאכלים שיכולים להתבשל בהם ולייתר את השימוש באחרים.

אז מה למעשה עושה סיר טיגון?

סיר טיגון מטגן לא בשמן אלא באוויר, בזרם אוויר שמחומם על ידי גוף חימום ועושה את עבודת הטיגון ללא שמן כמעט. היתרון הגדול של זרם האוויר הזה בניגוד לשמן הוא הזרימה השווה והאחידה שלו כך שהוא מגיע לכל חלקיק במרכיבי התבשיל ולכן הבישול או הטיגון אחידים ובמידת העשייה הנכונה. לשם כך הוא גם בנוי בצורה אטומה לחלוטין שהופכת את האוויר החם ליעיל בריכוז גבוה ובשטח מצומצם. זה מזכיר מעט את פעולת הטורבו בתנור אפייה אבל בצורה שונה. העיקרון הוא להגיע לכל מקום בסיר באותה עוצמה כדי לחקות את הנחת המזון בשמן רותח שעוטף אותו ומטגן אותן כולו בצורה אחידה ועל ידי יצירת הפריכות השחומה של טיגון מבלי לפגוע בעסיסיות.

סירי טיגון למטבח הביתי

כשסירי טיגון משרתים את הצורך הבריאותי לחסוך בשמן ובקלוריות וגם בחמצון מזון, ברור למה סירי טיגון באוויר חם הפכו לפופולריים כל כך. סירי טיגון מגיעים במגוון של דגמים וגדלים כאשר ההבדל ביניהם הוא לא בשיטת הפעולה אלא במיקום התא ובפונקציות נוספות. באתר קוק אנד בייק תוכלו למצוא דגמים שונים של סירי טיגון שיתאימו לצרכים שלכם ויוכלו לשמש אתם לבישול וטיגון בריא במטבח שלכם. הסירים עצמם בנויים כך שיש מאוורר שמסיע את האוויר החם בחום של כ-200 מעלות בחלל הסיר או תא הבישול בתנועה סיבובית, וכך מבטיח טיגון אחיד. זה גם חוסך את הטעויות הנפוצות בטיגון שגורם לאוכל לפעמים להישרף או להיות מטוגן מבחוץ אבל לא מבושל מספיק מבפנים ולכן גם מספק מזון מבושל במדויק.

אילו יתרונות נוספים יש לסיר טיגון?

מדובר במכשיר נוח לתפעול ולניקוי וזה חיוני ממש כאשר מדובר במכשירים שמטגנים. הרי המטבח מתמלא תמיד ברסיסי שמן שמגיעים לכל מקום והופכים ללכלוך דביק וזה בדיוק מה שהופך כל סיר טיגון לרצוי מאוד. מלבד להכניס את המזון לא צריך לעשות הרבה יותר מאשר ללחוץ על כמה כפתורים. הבישול בהם מפחית את השימוש בשמן בכ-80% וזה ללא ספק רצוי מאוד לבריאות. מלבד זאת, בישול לא בשמן הוא חסכוני בעלויות הבישול ולא צריך לזרוק שמן רב לאחר טיגון אחד בלבד. הסיר גם חוסך זמן כך שאפשר לטגן במהירות ארוחה למשפחה מבלי לחכות שעות. החיסכון הוא גם בעלויות חשמל כמובן, והניקיון לאחר מכן מאוד קל ומהיר. אפשר לטגן ממש כל מה שרוצים ולהתנסות בסוגי מאכלים שונים בטיגון מבלי לחשוש וזה גם ייתן תוצאות מעולות ואחידות מבלי שחלקים מסוימים יישארו נאים וללא בישול מספיק.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אתכם
המדריך המלא לבחירת מעקה למדרגות
כל מעקה מדרגות שמותקן בתוך הבית או מחוץ לבית ממלא...
למה חשוב ללמוד לתכנת כבר בגיל צעיר
אנחנו חיים בעידן שונה לחלוטין מזה שגדלנו בו אנחנו. את...
מהפכת האנרגיה: הפתרון הסולארי המושלם לבית ולעסק
פאנלים סולאריים לבית בימינו, יותר ויותר אנשים פונים לפאנלים סולאריים לבית...
מדוע חשוב להעריך את שווי הרכב שלכם?
הערכת שווי רכב היא תהליך שמסייע לקבוע את הערך הכספי...
עיצוב פנים במרכז - הדרך אל הבית המושלם
בעשור האחרון, תחום עיצוב פנים במרכז חווה עלייה משמעותית בפופולריות....
 כיצד לבחור מעצבת פנים במרכז וכיצד להפוך את השירות למושלם
החיפוש אחר מעצבת פנים במרכז – מה חשוב לדעת? בעת בחירת...
הבחירה המושלמת לעיצוב הבית שלך
בעת תכנון הבית הפרטי שלנו, אחד מהאלמנטים החשובים ביותר הוא...
עיצוב גינה שמשלבת טבע ודקורציה
עיצוב גינה עם חלוקי נחל הוא דרך מושלמת להעניק לחלל...
סרי לנקה: חוויה בלתי נשכחת של טבע, תרבות ואירוח
כשחושבים על סרי לנקה טיול, מיד עולה תמונה של חופים...
טיפולי שיניים מתקדמים: הדרך לחיוך מושלם
בחירת כירורג פה ולסת מומלץ – המפתח להצלחה בטיפול כאשר פונים...
דילוג לתוכן