חלוקת ירושה בין אחים, כלומר בין הילדים של המנוח או המנוחה, כפופה כמובן לכללים של חוק הירושה. באופן טבעי השאלה מהם אותם כללים עולה לעיתים קרובות, ובכתבה זו תמצאו תשובה מפורטת.
כשיש צוואה
במקרים שבהם המנוח או המנוחה השאירו צוואה, חלוקת הנכסים בין האחים תתבצע בדיוק כפי שכתוב בצוואה. שימו לב: זכותו של כל הורה להחליט שהוא מוריש חלק גדול יותר לאחד הילדים, ולמעשה יש גם צוואות שבהן כל העיזבון כולו עובר רק לאח אחד או לאחות אחת.
במקרים שבהם יש חשד מוחשי להפעלת לחץ אסור על המנוח או המנוחה בעת עריכת הצוואה ניתן להגיש התנגדות, ואם היא מתקבלת בית המשפט יחליט כיצד לחלק את הרכוש. גם כתיבת צוואה תחת איומים עשויה להוביל לפסילתה, בתנאי כמובן שמצליחים להוכיח את קיומו של האיום. עילה נוספת להתנגדות לצוואה היא חוסר כשירות של המצווה בעת הכתיבה.
כשאין צוואה
באופן עקרוני כתיבת צוואה היא אופציה שמומלצת לכל אדם. כשאין צוואה, חלוקת הירושה בין האחים תלויה בשאלה אם יש בתמונה גם בן/בת זוג. אם כן, בן/בת הזוג מקבלים את הרכב המשפחתי ואת המיטלטלין, וחצי משאר העיזבון, והחצי השני עובר לאחים (כלומר לילדים של המנוח או המנוחה). אם אין בן/בת זוג, כל העיזבון יחולק בין האחים.
החלוקה היא בכל מקרה שווה בשווה. חשוב לציין שאם אחד האחים הלך לעולמו אבל השאיר ילדים, הילדים שלו מקבלים את החלק שלו (בחלוקה שווה ביניהם).
הסכם בין יורשים
עוד אופציה של חלוקת ירושה בין אחים היא בהסכם ביניהם, בתנאי שאין עוד יורשים בלעדיהם. אם יש עוד יורשים, הם יצטרכו להסכים גם כן לאופן החלוקה השונה מזה שנכתב בצוואה או שנקבע על-פי חוק הירושה.
הסכם בין יורשים יכול לסייע גם להפחתת חבות מס במקרים מסוימים, וגם לפתור קונפליקטים לגבי שימוש במקרקעין. למשל, כשהאחים מקבלים דירה ואין הסכמה האם למכור אותה או לא. משרד עורכי דין רפאל יצחק מטפל בנושא ירושות באופן מקצועי ודיסקרטי, תוך התאמה מלאה לנסיבות הספציפיות ועם מקסימום תשומת לב לכל פרט ופרט.