Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

מה מיוחד בתזונה בגיל 50+

מה מיוחד בתזונה בגיל 50+
קרדיט pixabay

פרופ' אולגה רז – דיאטנית קלינית פורצת דרך ומפתחת דיאטת הלחם המהפכנית.

עם התקדמות השנים חלים שינויים בגופנו, וזה כנראה אי אשפר למנוע. התבגרות הזדקנות ומוות – הם חלק מהחיים וכדאי לקבל את העובדה הזאת, הרי בגיל מבוגר יש גם יתרונות. הגיל הביולוגי שלנו תלוי בגורמים רבים, כולל תורשה, אורח חיים, עישון, סטרס, איכול השינה וכמובן התזונה.

בעקבות השינויים שמתרחישם בגופנו גם התזונה שלנו חייבת להשתנות. הבדל בין הדיאטה בגיל 60 לבין הדיאטה בגיל 30 גדול מאוד ולדעתי כל אדם שמגיע לגילאי 50+ זקוק להדרכה תזונאית אחת לפחות.

מדובר לא רק בדיאטות להרזיה אלא בדיאטה כצורת האכילה הנכונה לגיל המבוגר.

לפי מחקרים רבים מתברר שהישרדות בגילאים מאוחרים טובה יותר אצל אלה ששוקלים כמה קילו יותר מאשר כמה קילו פחות. גם הערכים התקינים של BMI  (מדד מסת הגוף המחושב על ידי חלוקה של המשקל בקילוגרמים לגובה בריבוע) באנשים מבוגרים גבוה יותר מאשר בצעירים – 23-27, לעומת 19-25 בצעירים.

בגיל המבוגר מדברים הרבה על דלדול העצם– אוסטאופניה ואוסטאופורוזיס. אך מעטים יודעים שלא רק העצם מדלדל, אלא גם השריר. התהליך סרקופניה (סרקו – שריר, פניה – מעוט) הנו חלק בלתי נפרד מתהליך ההזדקנות, והכירו בו לפני רק כמה עשרות שנים או קצת יותר.

כדי להאט את דלדול השריר חשוב לאכול נכון. אחד המרכיבים החשובים בתזונה בגיל המבוגר – הוא החלבון. מתברר שצריכת החלבון צריכה להיות גבוהה יותר מאשר בגיל צעיר, כ-1.2 גרם לקילו משקל, לעומת 0.8 אצל צעירים. דוגמה מספרית: אם בגיל צעיר עדם שמשקלו 70 ק"ג נדרש לצרוך כ-60 גר' חלבון ביום, אותו האדם בגיל 65+ צריך לאכול כ- 80 גר'. חשוב לשמור באופן קפדני על הספקה טובה של חלבון כדי להאט את תהליך דלדלו השריר.

אבל לא רק כמות החלבון קובעת אלא גם איכותו. מדובר בחלבון איכותי שמקורו בחי (דגים, ביצים, עוף, הודו, מוצרי החלב). חלבונים אלה מכילים את כל חומצות אמינו החיוניות שגופנו לא יודע לייצר, במיוחד חשובה חומצת אמינו לאוצין שנמצא בכמות מספקת במזונות הללו. מי שלא אוכל חלבון מן החיי צריך להגדיל את כמות החלבון מן הצומח כדי להגיע לדרישות הגוף המתבגר.

דוגמה מספרית: 100 גר" סוגי בשר ודג מכילים בממוצע כ-20-25 גר" חלבון, פחות או יותר, ביצה אחת מכילה כ-7 גר" חלבון, גבינות 5% שומן כ-11 גר" חלבון.

בגיל מהבוגר צריך לשים דגש מיוחד על כמות מספקת של וויטמינים, מינרלים ומרכיבים אחרים, כמו אומגה 3, כורכומין, ועוד.

זאת הסיבה שכל מטופל/ת שלי מביאים את בדיקות הדם ועוברים תשאול לגבי סימני חסר של ויטמינים ומינרלים, ומקבלים תוכנית תזונתית והמלצות ברורות שכוללות את כל הדרישות התזונתיות, החל מקלוריות, דרך חלבונים ושומנים לתוספי התזונה. ואני מליצה להם איזה סוגים של תוספי התזונה לקנות.

כל אלה ורבים אחרים הם הסיבה להתייחסות מיוחדת לתזונה בגיל המבוגר.

יש לכם שאלות? רוצים לשפר את בריאותכם.
הינכם מוזמנים לפנות לפרופ' אולגה רז ולהירשם לקבוצות או לייעוצים אישיים. שנו את החייכם, התקשרו 052-4266934 או השאירו פרטים האתר https://www.olgaraz.co.il.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אתכם
החשיבות של אוכל בריא לכלב
אתם מגלים כלב ורוצים לדאוג שהוא תמיד יהיה בריא? חשוב...
חום- יתרונות ופתרונות יעילים בתעשייה
החום הוא אולי מילת המפתח בתעשייה, בעיקר בשנים האחרונות וככל...
הכל על פתרונות לאריזה תעשייתית
פתרונות לאריזה תעשייתית חיוניים לשרשרת האספקה העולמית מכיוון שהם מבטיחים...
כיצד מתנהלים משפטית כאשר עוברים תאונה
תאונות הן אירועים בלתי צפויים שיכולים להתרחש בכל רגע נתון...
למה כדאי לי להשקיע בנדל״ן בחו״ל?
אחד מאפיקי ההשקעה הבטוחים והמניבים ביותר הוא שוק הנדל״ן, אך...
סיבות לשלילת רישיון נהיגה
פסילת רישיון נהיגה יכולה להתבצע במספר מצבים. אחד המצבים הוא...
החיפויים שישנו את עיצוב הבית שלכם
למרות כל הניסיונות שלכם, משהו בכל זאת חסר לכם בעיצוב...
ההבדל בין עיצוב דירה לעיצוב בית פרטי
עיצוב פנים היא האומנות של עיצוב הבית והחלת הסגנון האישי...
"להוריד את הבטן" ללא כפיפות אינסופיות- כך תעשו את זה
ככל שאנו מתבגרים, כך הצטברות השומן, במיוחד באזור הבטן, גדלה...
סימפוניה מרחבית - נקודת המפגש בין אדריכלות לעיצוב פנים
בכל פרויקט בנייה של בית חדש, מקום מסחר או כל...