מחוסר אונים לחוסן נפשי!

מחוסר אונים לחוסן נפשי!

יום העיון השנתי של מרכז יה"ל אשדוד למשפחות מתמודדי נפש יתקיים באופן מקוון ב29.7, יום חמישי וידון במצבי לחץ ומצוקה של המתמודד ובני משפחתו, בעיקר במשברים שגדלו בעקבות הקורונה. עם שירלי יובל-יאיר, תמי קויפמן וליון גאי מאיר, עדויות משפחות מתמודדים ועוד…

לאור ההתמודדות היומיומית עם המשבר הנפשי והקושי של השנה וחצי האחרונות עם אתגרי הקורונה והמצב הביטחוני בדרום שהסלים במבצע "שומר החומות", מקיים מרכז יה"ל אשדוד יום עיון, מקוון בסימן חוסן וחוזק משפחתי.

להתמודדות ממושכת או להתמודדות קצרה ואקוטית יש מרכיבים רבים של מצוקה ונשאלת השאלה כיצד אדם מתמודד עם מצבי לחץ ודחק ממושכים או/ו קצרים וכיצד משפחה עושה זאת.

אחד המושגים המתייחסים למאפייני ההתמודדות הינו חוסן נפשי: היכולת האנושית להתמודד, להתגבר, להתחזק ואפילו להשתנות כתוצאה מהתנסויות בשעת הצרה או מצב בו אדם נחשף לאיום או מצוקה ומבטא הסתגלות חיובית על אף הקשיים

כיצד המשפחה או הקבוצה אינטימית יפתחו חוסן? כיצד איום או מצוקה משפיע  על תחושת הלכידות המשפחתית, תחושת הזהות, הערכים שלה, חינוך, אמונות ועוד שקיימים בה. זהו רגע קצר או תקופה ממושכת בהם המשפחה נמצאת במבחן.

ביום העיון ידונו המומחים בנושאים אלו מתוך הכרה כי חוסן נפשי הינה תכונה נלמדת ונרכשת, שכוללת מחשבות, רגשות והתנהגויות שאפשר ללמד ולפתח בכל אדם. זאת לצד התייחסות למשאבים, והחוזקות שיש באדם אותם נלמד לאתר בעבודה בקבוצות קטנות שיתקיימו ביום העיון.

יום העיון יכלול הרצאות בתחום, הפסיכולוגיה החיובית ותרומתה בהבנת חוסן נפשי, כולל כלים מעשיים. מרצה, שירלי יובל-יאיר, M.A בפסיכולוגיה קלינית, מטפלת ומנחת סדנאות, מרצה מבוקשת בארץ ובעולם (הבינתחומי בהרצליה) בעלת הפודקאסט הפופולארי "להינות מהדרך". שירלי יוצרת ומוסיקאית, כתבה ספרים עם פרופ' טל בן שחר (באושר ואושר), על עקרונות הפסיכולוגיה החיובית בחיי המשפחה.

הרצאה נוספת בתחום הבנת המערכת המשפחתית וכיצד היא מתמודדת עם איום ומצוקה הן ברמת היחיד והן ברמת המשפחה. את ההרצאה תעביר תמי קויפמן, M.S.W פסיכותרפיסטית, פרטני, זוגי ומשפחתי, בעלת ידע וניסיון רב בתחום הטיפול והשיקום, מתמודדים ומשפחות בבריאות הנפש, פרסמה מאמרים שהם אבני דרך לאנשי מקצוע ומשפחות בהבנת תחום ייחודי זה.

אחר-כך יתחלקו המשתתפים לקבוצות קטנות ויעבדו על איתור חוזקות אישיות ומשפחתיות, ע"י צוות מרכז יה"ל.

חלק מרכזי בכנס יהיה שיתוף בסיפורים אישיים מזוויות ראיה שונות האחד של בן משפחה עופר ישראלי, שאמו נפטרה ממחלה וכמעט בצמוד גם אביה של אשתו. ובנוסף, בנו מתמודד הנפש. עופר הוא  פעיל חברתי, שותף בוועד משפחות במרכזי משפחות בבריאות הנפש, פעיל בארגון המשפחות הארצי "משפחות למען משפחות", פרקטיקן של התערבויות טיפול, עוסק במיצוי זכויות וסנגור.

הסיפור האישי השני של בת משפחה מתמודדת המשתפת בנקודת הראות שלה. אשר מקדמת את תחום הידע מתוך ניסיון ומנהלת את התחום בעמותת אנוש.

יום העיון ילווה באמנים-מוזיקאים מתמודדים זכאי סל שיקום, אשר פועלים בקבינה – מרכז אמנות, תרבות וחברה.

יום העיון יתקיים ב- ZOOM ב- 29.7.21 יום חמישי ומיועד למשפחות, מתמודדים, אנשי מקצוע והקהל הרחב:

קישור לטופס הרשמה: https://forms.gle/XcaJzuVtXXEmxc8X8

קישור לזום: https://us02web.zoom.us/j/86334869285?pwd=OTFHLzNpbExxRWRNT20zdmZJRWhWQT09

 

עמותת איכות בשיקום מפעילה 4 מרכזי משפחות יה"ל ברחבי הארץ (ראשל"צ, חדרה, כפר סבא ואשדוד) ולכל מרכז שלוחה בעיר נוספת. המרכזים ממומנים ומפוקחים על ידי משרד הבריאות.

המרכז שם דגש על מקומה המרכזי של המשפחה בתהליך השיקום, בעבודה משותפת ושיתופית הכוללת את המתמודד, המשפחה וגורמי הטיפול והשיקום, ברוח גישת ההחלמה בבריאות הנפש.

בבסיס תפיסת מרכזי יה"ל, האמונה ביכולתה של המשפחה לבסס את חייה – לשקם את רצף החיים האישיים והמשפחתיים לצד ההתמודדות עם המחלה, למצוא חוסן, משמעות והגשמה. המרכז מספק סביבה מכבדת, זמינה ומחבקת לבני המשפחה ופועל תוך התחדשות ויצירתיות ושותפות בתהליכי שינוי והתפתחות במרחב הטיפול והשיקום הפסיכיאטרי. לפניה למרכז יה"ל אשדוד בטלפון: 08-9333858

כתבות נוספות שיכולות לעניין אתכם
עובדת התעשיה האווירית תובעת כמיליון ש"ח מעריית אשדוד. שברה את הכתף בנפילה במדרכה
לפני כ-5 שנים בשעה 5:45 לפנות בוקר, צעדה תושבת אשדוד...
משלב החירום לשלב השיקום
דור המחר זקוק לנו עכשיו - השבוע מצוין שבוע ההתרמה...
התשובה לחרמות: האפליקציה של תלמידי ישיבת אמית יגל אשדוד כבשה את צמרת אליפות ה-AI
נבחרת התלמידים של ישיבת אמית יגל אשדוד קטפה את המקום...
פט־רד: מסעדת פטרה נצבעת באדום לשבוע וולנטיינס ומציעה מנות אדומות במחיר מיוחד
מסעדת פטרה בחוף הקשתות באשדוד משיקה קונספט חגיגי ורומנטי במיוחד...
פרגולות אלומיניום: הפתרון המושלם למרפסת ולכניסה לבית
פרגולת אלומיניום למרפסת היום יותר מתמיד, פרגולת אלומיניום למרפסת הפכה לאופציה...
סגירת מעגל מרגשת: מארזי מבצע ג'וחא של תלמידי אמית י' אשדוד הגיעו ללוחמים שהשיבו את רן גואילי הי''ד
תלמידי בית החינוך אמית י' אשדוד לקחו חלק ב"מבצע ג'וחא"...
יום אימוץ כלבים בעופר בילו סנטר
יום אימוץ כלבים יערך לקהל הרחב בעופר בילו סנטר OUTLET בשיתוף עמותת "ראשון אוהבת כלבים"
יום אימוץ כלבים יערך בעופר בילו סנטר OUTLET, מקבוצת קניוני...
במבה, קולה וחיוך: המבצע המרגש של התלמידים למען חיילי צה"ל ברכבת ישראל
תלמידי ה"סיירת" בבית החינוך אמית טכנולוגי אשדוד יצאו היום (שני)...
סיור יין וגבינות - חוויה קולינרית בלתי נשכחת
סיור יין וגבינות אם אתם מחפשים חוויה קולינרית ייחודית, כדאי לכם...
מהאקדמיה לתעשייה סטודנטים להנדסה כימית מ SCE סיירו במתקני "אדמה אגן" באשדוד
חברת "אדמה אגן" אירחה קבוצת סטודנטים וסטודנטיות מהמחלקה להנדסה כימית...
דילוג לתוכן