מנכ"ל ארגון הקבלנים באשדוד מזהיר את מנכ"ל עיריית אשדוד מפני התאבדות כלכלית של קבלנים

מנכ"ל ארגון הקבלנים באשדוד מזהיר את מנכ"ל עיריית אשדוד מפני התאבדות כלכלית של קבלנים
צילום יחצ

"לדרוש מהקבלן לבצע עבודות סלילה או בניה כאשר ידוע לו מראש שהתשלום עבור עבודה זו יהיה נמוך יותר מעלות הביצוע, לכשנגד עיניו מונחים המחירים החדשים של הברזל לבניה, הבטון, הביטומן, ה pvc ושאר חומרי הגלם, משמעותה "התאבדות כלכלית".
כך כותב מנכ"ל ארגון הקבלנים באשדוד והשפלה , שלומי בן עזרי למנכ"ל עיריית אשדוד אילן בן עדי ולגזבר העירייה עודד לוי, בבקשה לקיים איתם דיון מקצועי לבחינת ההשלכות של שינויי המחירים על החוזים הקיימים ולהעניק פתרונות בכדי לאפשר לענף הבניה להמשיך ולעבוד בדרך נכונה וראויה.
המנכ"ל בן עזרי מציין במכתב כי "בחודשים האחרונים אנו עדים לתופעה מדאיגה ואף הרסנית בתחום הבניה והתשתיות, הבאה לידי ביטוי בהתייקרויות חריגות של מחירי חומרי הגלם. התייקרויות חריגות אלה החלו כתוצאה מהמשבר העולמי שפרץ עקב מגפת הקורונה".

לדבריו לאחרונה, תופעת ההתייקרות קיבלה "בוסטר" כתוצאה מהפלישה של רוסיה לאוקראינה. חומרי הגלם, ההובלות וכלל העלויות הרלוונטיות הקשורות בענף הבניה התייקרו בעשרות אחוזים עד היום. ההתייקרויות הנ"ל מהוות "מהלומה קשה" לקבלני הביצוע והתשתיות שחוזיהם אינם מוצמדים למדד כלשהו".
מנכ"ל ארגון הקבלנים בעיר, מציין כי "גם חוזים הצמודים למדד הסלילה או מדד תשומות הבניה לא מצליחים להביא לידי ביטוי את ההתייקרויות החריגות ובוודאי לא החוזים הצמודים למדד המחירים לצרכן. מי שעיניו בראשו מבין, ששינויי מחירים אלה מובילים להתרסקות ובמקרה שכזה אין "צד אחד" מפסיד".
למכתב מצורף דו"ח שערך משרד רו"ח BDO אשר סקר את ההתייקרויות החריגות והשלכותיהן על פרויקטים בעבודות הנדסה. מהדו"ח עולה כי השינויים החריגים במחירי חומרי הגלם, משקפים תמונה מדאיגה לפיה ישנה התייקרות מחירי התשומות של עשרות אחוזים ואלה פוגעות באופן קשה בקבלנים העוסקים בתחום התשתיות והביצוע המצויים בין הפטיש לסדן ללא מנגנון פיצוי. רואה החשבון קובע כי המצב מייצר סכנה ממשית לכשל תזרימי לקבלנים וקובע כי הבעיה מחמירה שבעתיים במקרים בהם נחתמו "הסכמי מסגרת" לביצוע עבודות, ובימים אלה נדרש הקבלן להתחיל את ביצועם כשלנגד עיניו מונח תשלום עתידי המגלם הפסד כספי ניכר.

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אתכם
פט־רד: מסעדת פטרה נצבעת באדום לשבוע וולנטיינס ומציעה מנות אדומות במחיר מיוחד
מסעדת פטרה בחוף הקשתות באשדוד משיקה קונספט חגיגי ורומנטי במיוחד...
סגירת מעגל מרגשת: מארזי מבצע ג'וחא של תלמידי אמית י' אשדוד הגיעו ללוחמים שהשיבו את רן גואילי הי''ד
תלמידי בית החינוך אמית י' אשדוד לקחו חלק ב"מבצע ג'וחא"...
במבה, קולה וחיוך: המבצע המרגש של התלמידים למען חיילי צה"ל ברכבת ישראל
תלמידי ה"סיירת" בבית החינוך אמית טכנולוגי אשדוד יצאו היום (שני)...
מהאקדמיה לתעשייה סטודנטים להנדסה כימית מ SCE סיירו במתקני "אדמה אגן" באשדוד
חברת "אדמה אגן" אירחה קבוצת סטודנטים וסטודנטיות מהמחלקה להנדסה כימית...
מנציחים בטעם של עוד: "מבצע דוגו" הגיע לרחובות אשדוד
תושבי הרובע באשדוד זכו היום למפגש יוצא דופן: תלמידי ה"סיירת"...
זוכת פרס החינוך המחוזי תשפ"ו: ישיבת אמית יגל אשדוד
ישיבת אמית יגל אשדוד, היא הזוכה בפרס החינוך המחוזי של...
מאיץ לצמיחה העירונית: שיתוף פעולה פורץ דרך בין אמית י' לנמל אשדוד
בשורה חינוכית-כלכלית לעיר אשדוד: תוכנית מנטורים משותפת וחדשנית יצאה לדרך...
יוזמה מהלב: תלמידות אשדוד התנדבו בגן חינוך מיוחד
במסגרת שבוע "ואהבת לרעך כמוך", שהפך למסורת חינוכית לטיפוח ערכים...
מתחם AD GARDEN ישפרו תנופורט בעד הלום משיק : מתחם חוויות חדש CRAZY ROOMS חוויה שמגיעה בדיוק בזמן
נפתח במתחם AD GARDEN ישפרו תנופורט שבעד הלום מתחם חוויות...
תנועות הנוער משתתפים במיזם עמותת אלווין לרגל יום המודעות הבינלאומי לאנשים עם מוגבלות ב 3.12
3.12 יום המודעות הבינלאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות
בואו להשתתף בקמפיין "שונה אבל שווה" להעלאת המודעות לאנשים עם מוגבלות,...
דילוג לתוכן