מציאות מדומה? זו לא אשליה

מציאות מדומה? זו לא אשליה
מדרשת אמית שחרי אשדוד - הפנינג מדעי אשליות אופטיות. קרדיט צילום תמונה: טליה פרחן

השבוע נערך במדרשת אמית שחרי אשדוד הפנינג מדע שעסק סביב נושא האשליות האופטיות. את היום הפעילו שכבה ט בהובלת צוות מדעים, כאשר התלמידות היו שותפות מלאות בהכנות לקראת הפעילות, בתכנון התחנות בהפעלה שלהן בפועל ובליווי צמוד של הקבוצות השונות.

בהפנינג עברו התלמידות בין תחנות שונות בהן הכירו סוגים שונים של אשליות אופטיות, למדו על מה שקורה למוח בכל אשלייה והתנסו בפעילויות חווייתיות. בתחנה הראשונה הכירו הבנות את האשליות האופטיות המוכרות והתוודעו למונח אשליות גוף. הבנות ערכו תחרויות תעתועי ראייה והתנסו באשליות גוף שונות ומפתיעות.

בהמשך בנו הבנות ערכות המדמות אשליות אופטיות כמו אשליית ילדים רצים וקופסת קסם עם מראה אין סופית. בתחנה נוספת הבנות הבינו את המונחים תמונה נסתרת וגלויה ויצרו בעצמן בעזרת כלי מבוסס בינה מלאכותית תמונת אשליה. עוד חוו הבנות מסלול מראות והכירו את כתב המראה והשפעתו על המוח. כמו כן למדו על אשליות ציורי פנים והתנסו בעצמן ביצירות כאלה, לפורים הן כבר מוכנות. תחנה נוספת ואחרונה שהראתה אף היא כיצד ניתן 'לעבוד על המוח' היתה אתגר הקרש ומשחקים נוספים עם משקפי מציאות מדומה.

נועה מור יוסף תלמידת כיתה ט', שהשתתפה בהובלת ההפנינג משתפת בחוויה שלה מהפרויקט: "זכיתי להעביר סדנה בנושא אשליה אופטית. בהכנות חקרתי כיצד המוח מפרש מידע חזותי וכיצד ניתן להטעות את התפיסה. ביום השיא התנסיתי בהדגמות שהראו את הפער בין מה שאנו רואים לבין המציאות, גיליתי על עצמי שאני סקרנית ובעלת יכולת להסתכל מעבר למה שנראה לעין, ובכך למדתי לחשוב בצורה ביקורתית על תופעות מורכבות".

לירון טמסוט, מנהלת חטיבת הביניים במדרשה מסכמת ואומרת כי הלמידה המשמעותית דרך חוויה ומעבר בין התחנות היתה מרתקת. "שילוב הבינה המלאכותית ושימוש במיומנויות של חקר וחשיבה ביקורתית הם חלק מהעשייה הפדגוגית העניפה בשחרי והכנה של התלמידות שלנו לעולם הגדול המצפה להן. בהחלט יוזמה מבורכת שמכה גלים, ישר כח ליסכה- רכזת מדעים, לצוות מדעים ולתלמידות שכבה ט' על שותפות משמעותית".

כתבות נוספות שיכולות לעניין אתכם
ה"Waze" של הטיולים הנגישים: הסטודנטים מהדרום שמנגישים את הטבע לאנשים עם מוגבלויות פיזיות
מה- 7 באוקטובר, מספר האנשים עם המוגבלויות הפיזיות בישראל זינק,...
מתי נכון לוותר על חלק בירושה ואילו השלכות יש להחלטה הזו?
מהי הסתלקות מירושה? הסתלקות מירושה לאחר מתן צו ירושה היא תהליך...
מחקר אמריקאי קבע כי הידרותרפיה יעילה לטיפול במתמודדי פוסט טראומה שנפגעו בשירות הצבאי
מסתבר כי הידרותרפיה, הפכה בשנים האחרונות לאופציה אופטימית עבור אנשים...
לרגל חודש המודעות לסרטן העור: המותג לה רוש-פוזה יערוך בדיקות לגילוי מוקדם של סרטן העור - ללא תשלום!
הבדיקות פתוחות לקהל הרחב במתחמי פופ-אפ ייעודיים ב-4 קניונים מרכזיים...
תלמידי אשדוד למען הסביבה
במהלך חודש מאי מקיימים עיריית אשדוד ותאגיד מא"י למיחזור פסולת...
יריד החקר העירוני בחווה החקלאית באשדוד הציג חדשנות חקלאית של הדור הבא
החווה החקלאית באשדוד לבשה השבוע חג. תחת השמש המלטפת ובין...
חלוקת רכוש, זכויות ידועים בציבור ומזונות ילדים - סוגיות מרכזיות לאחר פרידה
חלוקת הרכוש בין בני זוג סיום מערכת יחסים זוגית מחייב התמודדות...
"הצפירה שלהם לא תגווע" מכללת SCE ציינה את יום הזיכרון בצל אובדן כבד של סטודנטים ובוגרים
בטקס מרגש שנערך הבוקר ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה על שם...
הדברת נמלת אש: כיצד לשמור על הבית נקי ובטוח
החשיבות של נמלת אש הדברה נמלת האש היא אחד המזיקים היותר...
"כי האדם עץ השדה" תלמידי יהל"ם ומתנדבי אדמה אגן הקימו גינה קהילתית
בשיאו של שיתוף פעולה בין וביה"ס יהל"ם, הרשת הירוקה וחברת...
דילוג לתוכן