Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

שלומי בן עזרי מנכ"ל ארגון הקבלנים באשדוד והשפלה: "צריך לבצע בדיקה הנדסית בכל הבניינים הישנים באשדוד"

שלומי בן עזרי מנכ"ל ארגון הקבלנים באשדוד והשפלה: "צריך לבצע בדיקה הנדסית בכל הבניינים הישנים באשדוד"
שלומי בן עזרי | צילום: ערן אלרגנט

"לאור העובדה שהבניין שקרס בחולון נבנה בשנת 1973, לפני פחות מ-50 שנה, חייבים לבצע בדיקת הנדסית לכל הבניינים הישנים שנבנו באשדוד", כך אומר שלומי בן עזרי מנכ"ל ארגון הקבלנים באשדוד והשפלה.

לדבריו," בעיר שנבנתה בשנות ה-60 ישנם בניינים לא מעטים שהם ישנים אפילו יותר מהבניין שקרס בחולון. חשוב לציין כי התקנים לחיזו ק בניינים שהיו נהוגים בשנים ההן, שונים מהתקנים כיום. "

שלומי בן עזרי: "מה שקרה בחולון צריך להדליק נורה אדומה לכולנו ומחזק עוד יותר את החשיבות שבהתחדשות עירונית שמתבססת על חיזוק בניינים ישנים מפני קריסה, לא רק בעת רעידת אדמה. זאת לצד הוספת ממ"ד שיגן על הדיירים מפני טילים, מה עוד שעם ביצוע תמ"א 38 או פינוי בינוי, הדיירים מקבלים בניין עם חזית משודרגת, לובי משופר, מעלית ודירות גדולות יותר הכוללות מרפסת".

לדבריו בחולון ארע נס שלא היו נפגעים בנפש. בן עזרי: "אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם הקריסה הייתה מתרחשת בשעת לילה מאוחרת כשכל הדיריים היו ישנים. היינו אז באירוע רב נפגעים ואפילו באחד האסונות הגדולים במדינה".

בן עזרי מנכ"ל הארגון: "גם כך מי שביתו קרס איבד את כל רכושו, הריהוט, הזכרונות, ולמעשה הוא מתחיל את חייו מההתחלה. אני גם לא בטוח בפוליסת ביטוח מבנה ותכולה מכסה מקרים אלה.  אני פונה לוועדי הבתים ולדיירים בבניינים ישנים: אם עד עכשיו התבלטתם אם להיכנס לפרויקט של תמ"א 38 או פינוי בינוי, הנה עוד סיבה להזדרז".

כתבות נוספות שיכולות לעניין אתכם
Viva La Piano עונת מנויים 2023-2024 - קונסרבטוריון אקדמא פותח את העונה ה-27 של סדרת הקונצרטים הוותיקה, בניהולה האמנותי של יאנינה קודליק
הסדרה, מציבה את הפסנתר במרכז וחושפת את הקהל לרפרטואר הפסנתר...
אלו לא חלוקי נחל: נחשף ניסיון להבריח 6 טון של טבק לנרגילה
בודקי מכס אשדוד ברשות המסים סיכלו ניסיון מתוחכם במיוחד להבריח...
לקראת ראש השנה - מתנדבי מד"א ארזו אלפי חבילות מזון למשפחות ברוכות ילדים במסגרת מבצע של ישיבת שובה ישראל באשדוד של הרב יאשיהו פינטו
עשרות מתנדבי מד״א ממרחב לכיש משתתפים במיזם שמוביל הרב יואל...
עובדי המכס עקבו אחרי משאית מנמל אשדוד ועד מזרח ירושלים וגילו 500 קרטונים של סיגריות במקום אבקת כביסה ונייר טואלט
רשות המסים, באמצעות בית מכס אשדוד, סיכלה ניסיון הברחה של...
חוגגים את המגוון: אקי"ם אשדוד ועובדי חברת אדמה אגן שרו, רקדו וחגגו יחד באירוע סיום שנה
למרכז קהילתי גולדי באשדוד (מתנ"ס ד') הגיעו השבוע כ-60 צעירים...
השתלמות קיץ לנהגי האמבולנס במרחב לכיש של מד״א
כ-120 חובשי רפואת חירום נהגי אמבולנס במד״א הגיעו אמש (א׳)...
ילדי העובדים למען הקהילה בחופש הגדול
החופש הגדול בעיצומו ובמקום לבלות בחוף הים או מול המסכים,...
מה האפשרויות שלי לקבל הלוואה למטרות שונות כדוגמת משכנתא
מה האפשרויות שלי לקבל משכנתא לשם קניית דירה מהבנק ישנם הרבה...
לראשונה בישראל תתקיים השנה תחרות מלכת היופי לאימהות
רעיון ביוזמת ובהפקת מיכל יופדוב, זוכת תחרות "מיס יוניברס" לנערות,...
hard-hat-ge50a9ffdd_1920
לעבוד באופן בטוח ומוגן
אחד הדברים היותר חשובים בכל סוג של עבודה זה למעשה...