מפלס הכנרת ממשיך לעלות לשמחתנו, והמדינה ממשיכה להקים מתקני התפלה כדי להבטיח מים לכל התושבים, לחקלאים ולתעשייה. למרות הבשורות הטובות בחורף 2022 והעלייה המתמשכת במפלס מי הכנרת, עלינו לזכור כי העולם נמצא במשבר עקב ההתחממות הגלובלית, ועלינו לעשות הכול כדי לחסוך במים.
איך אנחנו יכולים לחסוך במים? מה הטיפים שהמומחים מציעים לנו כדי לחסוך כמה שיותר במים? למה חשוב לחסוך במים? כל זאת ועוד בכתבה שהכנו עבורכם בנושא טיפים אפשריים לחיסכון במים.
נתונים על צריכת מים ביתית ממוצעת לנפש ליום
על פי הנתונים, ישראלי צורך בממוצע כ-160 ליטר מים בכל יום, לפי החלוקה הבא:
- הדחת מים באסלות – כ-55 ליטר מים ביום.
- רחצה והיגיינה – כ-50 עד 60 ליטר מים ביום.
- שתייה, הדחת כלים ובישול – כ-30 ליטר מים ביום.
- ניקיון – כ-8 ליטר מים ביום (כולל כביסה).
- גינון – כ-8 ליטר מים ביום.
טיפים קלים ליישום לצורך חיסכון במים
איסוף מי המזגן – המזגנים בבית עובדים שעות ממושכות, בעיקר בקיץ, ובזמן הפעולה הם מייצרים מים שניתן לאסוף ולהשקות איתם את העציצים בבית ובמרפסת וכמובן להשקות את הגינה. כדאי להניח דלי לאיסוף מי המזגן ולהשתמש במים להשקיה, כך גם חוסכים בהוצאות המים הביתיות.
לקצר את זמן הרחצה במקלחת – כולם אוהבים מקלחות ארוכות וליהנות ממים חמים השוטפים את הגוף. עם זאת, מקלחת ארוכה גורמת לבזבוז משווע של מים, לכן כדאי לקצר את זמן הרחצה ואם עוברים למקלחות של עד חמש דקות, המשפחה הממוצעת יכולה לחסוך כ-3,000 ליטר מים בחודש.
איתור נזילות ודליפות מים – אם חשבון המים צמח בפתאומיות או אם מבחינים בסימני רטיבות ועובש – חשוב להזמין אינסטלטור כדי לבדוק האם יש דליפה בברז או בכיור ואם יש נזילה בתשתיות האינסטלציה הביתיות. נזילת מים ולו הקטנה ביותר גורמת לבזבוז עצום של מי השתייה וגם חשבון המים צפוי להיות גבוה ויקר.
מיכל הדחה דו כמותי – הדחת המים באסלות היא משמעותית לכן מומלץ להתקין מיכלי הדחה עם מנגנון דו כמותי, כך אפשר לצמצם באופן משמעותי את צריכת המים הביתית ולסייע למשק הבית הישראלי.
מקלחת לכלב עושים בגינה – רבים רוחצים את הכלב שלהם באמבטיה הביתית, אך עדיף לשטוף את הכלב באמצעות צינור וברז המים בגינה, כך מבצעים שתי פעולות בפעם אחת, גם רוחצים את חיית המחמד וגם משקים את הגינה ומצמצמים את השימוש במי הברז.
בר מים ביתי – כדאי להתקין מתקן מים ביתי של חברה מוכרת ואמינה, במקום רכישת בקבוקי מים מינרליים המזהמים את הסביבה. המעבר למתקן מים בבית גורם לבני המשפחה לשתות מים איכותיים וצלולים, וגם חוסכים כסף.
הדחת כלים במדיח – כדאי לדעת כי הדחת הכלים במדיח חוסכת כמויות רבות של מים בהשוואה להדחת הכלים הידנית בכיור.