מצד אחד, אופניים חשמליים מספקים דרך יעילה מאוד להתנייד בתוך הערים הצפופות והפקוקות. מצד שני, אופניים חשמליים חשופים לסכנת תאונה. בנוסף, יש לא מעט רוכבי אופניים חשמליים שלא מקפידים על כל כללי הבטיחות והחוקים, וגם לכך יש תרומה לריבוי התאונות. בכתבה זו תמצאו המלצות חשובות לגבי ההתנהגות אחרי התאונה והאפשרות לקבל פיצוי כספי עבור הפגיעה.
לא להסתלק מזירת התאונה, ובמידת האפשר לתעד
המלצה חשובה אחת היא לרוכבי אופניים חשמליים שפגעו בהולך רגל: במקרה כזה, הסתלקות מהזירה עלולה לסבך אתכם בעבירת הפקרה, שהענישה עליה חמורה במיוחד. בהקשר זה כדאי לזכור שהיום הכל מתועד בכל מקום, ולכן עדיף לא לברוח אלא למסור פרטים. לאחר כל תאונה שמתרחשת ולא רק אחרי תאונת אופניים חשמליים רצוי לתעד את הזירה ואת תוצאות התאונה (במידת האפשר, כמובן).
התייעצות עם עורך דין
רוכב אופניים חשמליים שהיה מעורב בתאונה רשאי לתבוע פיצויים בהתאם לנסיבות, אבל גם עלול להיות חשוף לתביעה אישית נגדו. הסיבה לכך היא שמבחינת החוק, אופניים חשמליים אינם כלי רכב ולכן, אלא אם כן נרכש ביטוח מתאים, אם הרוכב פגע באדם אחר או גרם נזק לרכוש, הוא ייתבע באופן אישי.
אם הרוכב עצמו נפגע ו/או אם נגרם נזק לאופניים יקרי הערך, הכתובת הנכונה היא עורך דין לתביעות נזיקין. במקרה שהפגיעה נגרמה בגלל רכב אחר, ניתן לתבוע את חברת הביטוח של בעל הרכב (או את "קרנית", אם הרכב נמלט מזירת האירוע). אם הפגיעה נגרמה עקב מפגע בכביש, אפשר לתבוע את הגורם האחראי לכביש, לרוב הרשות המקומית.
תביעת גמלה מהמוסד לביטוח לאומי
מאחר שאופניים חשמליים הם לא כלי רכב, התאונה לא נחשבת לתאונת דרכים מבחינת המוסד לביטוח לאומי ולא ניתן לתבוע גמלה. לעומת זאת, אם התאונה התרחשה בדרך לעבודה, בדרך מהעבודה הביתה או במסגרת העבודה (למשל כשמדובר בשליח שמתנייד באופניים חשמליים) – ניתן להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי. במקרים כאלה, כאשר נעזרים בשירות של עורך דין תאונות אופניים חשמליים ניתן יהיה להגיע לקבלת קצבה חודשית קבועה או למענק חד-פעמי, בהתאם לחומרת הפגיעה.
האיכות החיונית ביותר עבור עורך דין לתביעות נזיקין שמטפל בתאונה עם מעורבות של אופניים חשמליים היא ניסיון ספציפי. לעו"ד לירון ארהרדט יש ניסיון כזה, ובאופן כללי הינה בעלת ותק משמעותי בתחום הנזיקין.