מנכ"ל ארגון הקבלנים באשדוד מזהיר את מנכ"ל עיריית אשדוד מפני התאבדות כלכלית של קבלנים

מנכ"ל ארגון הקבלנים באשדוד מזהיר את מנכ"ל עיריית אשדוד מפני התאבדות כלכלית של קבלנים
צילום יחצ

"לדרוש מהקבלן לבצע עבודות סלילה או בניה כאשר ידוע לו מראש שהתשלום עבור עבודה זו יהיה נמוך יותר מעלות הביצוע, לכשנגד עיניו מונחים המחירים החדשים של הברזל לבניה, הבטון, הביטומן, ה pvc ושאר חומרי הגלם, משמעותה "התאבדות כלכלית".
כך כותב מנכ"ל ארגון הקבלנים באשדוד והשפלה , שלומי בן עזרי למנכ"ל עיריית אשדוד אילן בן עדי ולגזבר העירייה עודד לוי, בבקשה לקיים איתם דיון מקצועי לבחינת ההשלכות של שינויי המחירים על החוזים הקיימים ולהעניק פתרונות בכדי לאפשר לענף הבניה להמשיך ולעבוד בדרך נכונה וראויה.
המנכ"ל בן עזרי מציין במכתב כי "בחודשים האחרונים אנו עדים לתופעה מדאיגה ואף הרסנית בתחום הבניה והתשתיות, הבאה לידי ביטוי בהתייקרויות חריגות של מחירי חומרי הגלם. התייקרויות חריגות אלה החלו כתוצאה מהמשבר העולמי שפרץ עקב מגפת הקורונה".

לדבריו לאחרונה, תופעת ההתייקרות קיבלה "בוסטר" כתוצאה מהפלישה של רוסיה לאוקראינה. חומרי הגלם, ההובלות וכלל העלויות הרלוונטיות הקשורות בענף הבניה התייקרו בעשרות אחוזים עד היום. ההתייקרויות הנ"ל מהוות "מהלומה קשה" לקבלני הביצוע והתשתיות שחוזיהם אינם מוצמדים למדד כלשהו".
מנכ"ל ארגון הקבלנים בעיר, מציין כי "גם חוזים הצמודים למדד הסלילה או מדד תשומות הבניה לא מצליחים להביא לידי ביטוי את ההתייקרויות החריגות ובוודאי לא החוזים הצמודים למדד המחירים לצרכן. מי שעיניו בראשו מבין, ששינויי מחירים אלה מובילים להתרסקות ובמקרה שכזה אין "צד אחד" מפסיד".
למכתב מצורף דו"ח שערך משרד רו"ח BDO אשר סקר את ההתייקרויות החריגות והשלכותיהן על פרויקטים בעבודות הנדסה. מהדו"ח עולה כי השינויים החריגים במחירי חומרי הגלם, משקפים תמונה מדאיגה לפיה ישנה התייקרות מחירי התשומות של עשרות אחוזים ואלה פוגעות באופן קשה בקבלנים העוסקים בתחום התשתיות והביצוע המצויים בין הפטיש לסדן ללא מנגנון פיצוי. רואה החשבון קובע כי המצב מייצר סכנה ממשית לכשל תזרימי לקבלנים וקובע כי הבעיה מחמירה שבעתיים במקרים בהם נחתמו "הסכמי מסגרת" לביצוע עבודות, ובימים אלה נדרש הקבלן להתחיל את ביצועם כשלנגד עיניו מונח תשלום עתידי המגלם הפסד כספי ניכר.

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אתכם
"הצפירה שלהם לא תגווע" מכללת SCE ציינה את יום הזיכרון בצל אובדן כבד של סטודנטים ובוגרים
בטקס מרגש שנערך הבוקר ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה על שם...
"כי האדם עץ השדה" תלמידי יהל"ם ומתנדבי אדמה אגן הקימו גינה קהילתית
בשיאו של שיתוף פעולה בין וביה"ס יהל"ם, הרשת הירוקה וחברת...
בגלל מעדן חלב: כך הצילה אחות במרפאה באשדוד את חייה של תינוקת בת תשעה חודשים
אם לתינוקת בת תשעה חודשים הגיעה לאחרונה למרפאת ״מכבי״ באשדוד...
בין אזעקה לאזעקה מאות חבילות מזון וערכות הפוגה חולקו למשפחות במקלטים באשדוד
גם תחת אש, הרוח ההתנדבותית באשדוד לא נחה: יחידת ההתנדבות של...
גם בתקופה זאת אשדוד בחוד החנית!
המדענית הצעירה זוהר דיסטל,  ממקיף י"א ע"ש יצחק נבון באשדוד...
התגעגענו, אז באנו
בזמן שבתי הספר סגורים והלמידה עברה למסכים, בישיבת אמית יגל...
עובדת התעשיה האווירית תובעת כמיליון ש"ח מעריית אשדוד. שברה את הכתף בנפילה במדרכה
לפני כ-5 שנים בשעה 5:45 לפנות בוקר, צעדה תושבת אשדוד...
משלב החירום לשלב השיקום
דור המחר זקוק לנו עכשיו - השבוע מצוין שבוע ההתרמה...
התשובה לחרמות: האפליקציה של תלמידי ישיבת אמית יגל אשדוד כבשה את צמרת אליפות ה-AI
נבחרת התלמידים של ישיבת אמית יגל אשדוד קטפה את המקום...
פט־רד: מסעדת פטרה נצבעת באדום לשבוע וולנטיינס ומציעה מנות אדומות במחיר מיוחד
מסעדת פטרה בחוף הקשתות באשדוד משיקה קונספט חגיגי ורומנטי במיוחד...
דילוג לתוכן