Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

מה מיוחד בתזונה בגיל 50+

מה מיוחד בתזונה בגיל 50+
קרדיט pixabay

פרופ' אולגה רז – דיאטנית קלינית פורצת דרך ומפתחת דיאטת הלחם המהפכנית.

עם התקדמות השנים חלים שינויים בגופנו, וזה כנראה אי אשפר למנוע. התבגרות הזדקנות ומוות – הם חלק מהחיים וכדאי לקבל את העובדה הזאת, הרי בגיל מבוגר יש גם יתרונות. הגיל הביולוגי שלנו תלוי בגורמים רבים, כולל תורשה, אורח חיים, עישון, סטרס, איכול השינה וכמובן התזונה.

בעקבות השינויים שמתרחישם בגופנו גם התזונה שלנו חייבת להשתנות. הבדל בין הדיאטה בגיל 60 לבין הדיאטה בגיל 30 גדול מאוד ולדעתי כל אדם שמגיע לגילאי 50+ זקוק להדרכה תזונאית אחת לפחות.

מדובר לא רק בדיאטות להרזיה אלא בדיאטה כצורת האכילה הנכונה לגיל המבוגר.

לפי מחקרים רבים מתברר שהישרדות בגילאים מאוחרים טובה יותר אצל אלה ששוקלים כמה קילו יותר מאשר כמה קילו פחות. גם הערכים התקינים של BMI  (מדד מסת הגוף המחושב על ידי חלוקה של המשקל בקילוגרמים לגובה בריבוע) באנשים מבוגרים גבוה יותר מאשר בצעירים – 23-27, לעומת 19-25 בצעירים.

בגיל המבוגר מדברים הרבה על דלדול העצם– אוסטאופניה ואוסטאופורוזיס. אך מעטים יודעים שלא רק העצם מדלדל, אלא גם השריר. התהליך סרקופניה (סרקו – שריר, פניה – מעוט) הנו חלק בלתי נפרד מתהליך ההזדקנות, והכירו בו לפני רק כמה עשרות שנים או קצת יותר.

כדי להאט את דלדול השריר חשוב לאכול נכון. אחד המרכיבים החשובים בתזונה בגיל המבוגר – הוא החלבון. מתברר שצריכת החלבון צריכה להיות גבוהה יותר מאשר בגיל צעיר, כ-1.2 גרם לקילו משקל, לעומת 0.8 אצל צעירים. דוגמה מספרית: אם בגיל צעיר עדם שמשקלו 70 ק"ג נדרש לצרוך כ-60 גר' חלבון ביום, אותו האדם בגיל 65+ צריך לאכול כ- 80 גר'. חשוב לשמור באופן קפדני על הספקה טובה של חלבון כדי להאט את תהליך דלדלו השריר.

אבל לא רק כמות החלבון קובעת אלא גם איכותו. מדובר בחלבון איכותי שמקורו בחי (דגים, ביצים, עוף, הודו, מוצרי החלב). חלבונים אלה מכילים את כל חומצות אמינו החיוניות שגופנו לא יודע לייצר, במיוחד חשובה חומצת אמינו לאוצין שנמצא בכמות מספקת במזונות הללו. מי שלא אוכל חלבון מן החיי צריך להגדיל את כמות החלבון מן הצומח כדי להגיע לדרישות הגוף המתבגר.

דוגמה מספרית: 100 גר" סוגי בשר ודג מכילים בממוצע כ-20-25 גר" חלבון, פחות או יותר, ביצה אחת מכילה כ-7 גר" חלבון, גבינות 5% שומן כ-11 גר" חלבון.

בגיל מהבוגר צריך לשים דגש מיוחד על כמות מספקת של וויטמינים, מינרלים ומרכיבים אחרים, כמו אומגה 3, כורכומין, ועוד.

זאת הסיבה שכל מטופל/ת שלי מביאים את בדיקות הדם ועוברים תשאול לגבי סימני חסר של ויטמינים ומינרלים, ומקבלים תוכנית תזונתית והמלצות ברורות שכוללות את כל הדרישות התזונתיות, החל מקלוריות, דרך חלבונים ושומנים לתוספי התזונה. ואני מליצה להם איזה סוגים של תוספי התזונה לקנות.

כל אלה ורבים אחרים הם הסיבה להתייחסות מיוחדת לתזונה בגיל המבוגר.

יש לכם שאלות? רוצים לשפר את בריאותכם.
הינכם מוזמנים לפנות לפרופ' אולגה רז ולהירשם לקבוצות או לייעוצים אישיים. שנו את החייכם, התקשרו 052-4266934 או השאירו פרטים האתר https://www.olgaraz.co.il.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אתכם
מה אתם צריכים לדעת על בריאות השיניים שלכם
אם הבריאות שלכם חשובה לכם, אולי זה הזמן לציין כי...
איך ליצור קמפיין פרסום לחרדים שייתן תוצאות בשטח        
כאשר צריך ליצור קמפיינים פרסומיים המכוונים באופן ספציפי לקהילה החרדית,...
טיפול בבעיות מיזמי בנייה מחייב מקצועיות וניסיון
כשאתם בונים בית חדש או רוכשים דירה מקבלן אתם מצפים...
הגנה על עובדים חלשים היא חיונית
זכויות עובדים הן לא רק רעיון יפה, אלא למעשה חלק...
כך תמכרו בעסק שלכם בצורה מוצלחת יותר
בין אם אתם מוכרים מוצרים ובין אם אתם מוכרים קורסים...
איך ליעיל את התקשרות בעסק?
העסק שלכם כל הזמן נמצא בתהליכי גדילה? יש לכם יותר...
מה תפקידו של מנעולן רכב מקצועי?
מנעולן רכב הזמין 24 שעות ביממה אמור להיות בדרך כלל...
עורך דין לירושות וצוואות- הכתובת בכל נושא הקשור לתחום
אף אחד לא אוהב לעסוק בנושאים הקשורים לירושות, צוואות וגם...
הדמיית שיער - על קצה המזלג
אם אתם נמצאים בחיפוש אחר פתרונות לשיער דליל או התקרחות...
חשיבות המשחק והדמיון להתפתחות הילדים
משחק ודמיון הם מרכיבים בלתי נפרדים מהילדות התורמים באופן משמעותי...