Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

מהו סיר טיגון ללא שמן?

מהו סיר טיגון ללא שמן?
קרדיט pixabay

סירי טיגון הפכו כבר לפני שנים ללהיט ובצדק. היתרונות הרבים שמאוגדים בהם הופכים אותם לקנייה כדאית שמחזירה את ההשקעה בהם די מהר לא רק בריאותית. אלה סירים שיש להם יותר מפונקציה אחת למרות שמם, סיר טיגון, ולכן משמשים לבידול מגוון של מאכלים שיכולים להתבשל בהם ולייתר את השימוש באחרים.

אז מה למעשה עושה סיר טיגון?

סיר טיגון מטגן לא בשמן אלא באוויר, בזרם אוויר שמחומם על ידי גוף חימום ועושה את עבודת הטיגון ללא שמן כמעט. היתרון הגדול של זרם האוויר הזה בניגוד לשמן הוא הזרימה השווה והאחידה שלו כך שהוא מגיע לכל חלקיק במרכיבי התבשיל ולכן הבישול או הטיגון אחידים ובמידת העשייה הנכונה. לשם כך הוא גם בנוי בצורה אטומה לחלוטין שהופכת את האוויר החם ליעיל בריכוז גבוה ובשטח מצומצם. זה מזכיר מעט את פעולת הטורבו בתנור אפייה אבל בצורה שונה. העיקרון הוא להגיע לכל מקום בסיר באותה עוצמה כדי לחקות את הנחת המזון בשמן רותח שעוטף אותו ומטגן אותן כולו בצורה אחידה ועל ידי יצירת הפריכות השחומה של טיגון מבלי לפגוע בעסיסיות.

סירי טיגון למטבח הביתי

כשסירי טיגון משרתים את הצורך הבריאותי לחסוך בשמן ובקלוריות וגם בחמצון מזון, ברור למה סירי טיגון באוויר חם הפכו לפופולריים כל כך. סירי טיגון מגיעים במגוון של דגמים וגדלים כאשר ההבדל ביניהם הוא לא בשיטת הפעולה אלא במיקום התא ובפונקציות נוספות. באתר קוק אנד בייק תוכלו למצוא דגמים שונים של סירי טיגון שיתאימו לצרכים שלכם ויוכלו לשמש אתם לבישול וטיגון בריא במטבח שלכם. הסירים עצמם בנויים כך שיש מאוורר שמסיע את האוויר החם בחום של כ-200 מעלות בחלל הסיר או תא הבישול בתנועה סיבובית, וכך מבטיח טיגון אחיד. זה גם חוסך את הטעויות הנפוצות בטיגון שגורם לאוכל לפעמים להישרף או להיות מטוגן מבחוץ אבל לא מבושל מספיק מבפנים ולכן גם מספק מזון מבושל במדויק.

אילו יתרונות נוספים יש לסיר טיגון?

מדובר במכשיר נוח לתפעול ולניקוי וזה חיוני ממש כאשר מדובר במכשירים שמטגנים. הרי המטבח מתמלא תמיד ברסיסי שמן שמגיעים לכל מקום והופכים ללכלוך דביק וזה בדיוק מה שהופך כל סיר טיגון לרצוי מאוד. מלבד להכניס את המזון לא צריך לעשות הרבה יותר מאשר ללחוץ על כמה כפתורים. הבישול בהם מפחית את השימוש בשמן בכ-80% וזה ללא ספק רצוי מאוד לבריאות. מלבד זאת, בישול לא בשמן הוא חסכוני בעלויות הבישול ולא צריך לזרוק שמן רב לאחר טיגון אחד בלבד. הסיר גם חוסך זמן כך שאפשר לטגן במהירות ארוחה למשפחה מבלי לחכות שעות. החיסכון הוא גם בעלויות חשמל כמובן, והניקיון לאחר מכן מאוד קל ומהיר. אפשר לטגן ממש כל מה שרוצים ולהתנסות בסוגי מאכלים שונים בטיגון מבלי לחשוש וזה גם ייתן תוצאות מעולות ואחידות מבלי שחלקים מסוימים יישארו נאים וללא בישול מספיק.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אתכם
זקוקים לפתרון מימון חכם? היתרונות של משכנתאות לעסקים
כל עסק חשוף לסיכונים שונים, ובפרט במציאות התזזיתית של המאה...
איזה ארונות אתם באמת צריכים במשרד שלכם?
מידי כמה שנים גם אתם, כמו אחרים, חושבים על עיצוב...
לימוד ריקוד לבת מצווה
היום הגדול והמרגש שלך מתקרב – הנה רק בעוד כמה...
למה כדאי פילאטיס לנשים?
אם אתן מחפשות אימון איכותי שיחזק את הגוף שלכן, את...
מה אתם צריכים לדעת על בריאות השיניים שלכם
אם הבריאות שלכם חשובה לכם, אולי זה הזמן לציין כי...
איך ליצור קמפיין פרסום לחרדים שייתן תוצאות בשטח        
כאשר צריך ליצור קמפיינים פרסומיים המכוונים באופן ספציפי לקהילה החרדית,...
טיפול בבעיות מיזמי בנייה מחייב מקצועיות וניסיון
כשאתם בונים בית חדש או רוכשים דירה מקבלן אתם מצפים...
הגנה על עובדים חלשים היא חיונית
זכויות עובדים הן לא רק רעיון יפה, אלא למעשה חלק...
כך תמכרו בעסק שלכם בצורה מוצלחת יותר
בין אם אתם מוכרים מוצרים ובין אם אתם מוכרים קורסים...
איך ליעיל את התקשרות בעסק?
העסק שלכם כל הזמן נמצא בתהליכי גדילה? יש לכם יותר...