מהו סיר טיגון ללא שמן?

מהו סיר טיגון ללא שמן?
קרדיט pixabay

סירי טיגון הפכו כבר לפני שנים ללהיט ובצדק. היתרונות הרבים שמאוגדים בהם הופכים אותם לקנייה כדאית שמחזירה את ההשקעה בהם די מהר לא רק בריאותית. אלה סירים שיש להם יותר מפונקציה אחת למרות שמם, סיר טיגון, ולכן משמשים לבידול מגוון של מאכלים שיכולים להתבשל בהם ולייתר את השימוש באחרים.

אז מה למעשה עושה סיר טיגון?

סיר טיגון מטגן לא בשמן אלא באוויר, בזרם אוויר שמחומם על ידי גוף חימום ועושה את עבודת הטיגון ללא שמן כמעט. היתרון הגדול של זרם האוויר הזה בניגוד לשמן הוא הזרימה השווה והאחידה שלו כך שהוא מגיע לכל חלקיק במרכיבי התבשיל ולכן הבישול או הטיגון אחידים ובמידת העשייה הנכונה. לשם כך הוא גם בנוי בצורה אטומה לחלוטין שהופכת את האוויר החם ליעיל בריכוז גבוה ובשטח מצומצם. זה מזכיר מעט את פעולת הטורבו בתנור אפייה אבל בצורה שונה. העיקרון הוא להגיע לכל מקום בסיר באותה עוצמה כדי לחקות את הנחת המזון בשמן רותח שעוטף אותו ומטגן אותן כולו בצורה אחידה ועל ידי יצירת הפריכות השחומה של טיגון מבלי לפגוע בעסיסיות.

סירי טיגון למטבח הביתי

כשסירי טיגון משרתים את הצורך הבריאותי לחסוך בשמן ובקלוריות וגם בחמצון מזון, ברור למה סירי טיגון באוויר חם הפכו לפופולריים כל כך. סירי טיגון מגיעים במגוון של דגמים וגדלים כאשר ההבדל ביניהם הוא לא בשיטת הפעולה אלא במיקום התא ובפונקציות נוספות. באתר קוק אנד בייק תוכלו למצוא דגמים שונים של סירי טיגון שיתאימו לצרכים שלכם ויוכלו לשמש אתם לבישול וטיגון בריא במטבח שלכם. הסירים עצמם בנויים כך שיש מאוורר שמסיע את האוויר החם בחום של כ-200 מעלות בחלל הסיר או תא הבישול בתנועה סיבובית, וכך מבטיח טיגון אחיד. זה גם חוסך את הטעויות הנפוצות בטיגון שגורם לאוכל לפעמים להישרף או להיות מטוגן מבחוץ אבל לא מבושל מספיק מבפנים ולכן גם מספק מזון מבושל במדויק.

אילו יתרונות נוספים יש לסיר טיגון?

מדובר במכשיר נוח לתפעול ולניקוי וזה חיוני ממש כאשר מדובר במכשירים שמטגנים. הרי המטבח מתמלא תמיד ברסיסי שמן שמגיעים לכל מקום והופכים ללכלוך דביק וזה בדיוק מה שהופך כל סיר טיגון לרצוי מאוד. מלבד להכניס את המזון לא צריך לעשות הרבה יותר מאשר ללחוץ על כמה כפתורים. הבישול בהם מפחית את השימוש בשמן בכ-80% וזה ללא ספק רצוי מאוד לבריאות. מלבד זאת, בישול לא בשמן הוא חסכוני בעלויות הבישול ולא צריך לזרוק שמן רב לאחר טיגון אחד בלבד. הסיר גם חוסך זמן כך שאפשר לטגן במהירות ארוחה למשפחה מבלי לחכות שעות. החיסכון הוא גם בעלויות חשמל כמובן, והניקיון לאחר מכן מאוד קל ומהיר. אפשר לטגן ממש כל מה שרוצים ולהתנסות בסוגי מאכלים שונים בטיגון מבלי לחשוש וזה גם ייתן תוצאות מעולות ואחידות מבלי שחלקים מסוימים יישארו נאים וללא בישול מספיק.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אתכם
טיפולי שיניים מתקדמים: הדרך לחיוך מושלם
בחירת כירורג פה ולסת מומלץ – המפתח להצלחה בטיפול כאשר פונים...
הפיכת המשרד שלך למרכז יצירתי ופרודוקטיבי
כאשר מתכננים עיצוב פנים למשרד, יש לקחת בחשבון את הצרכים...
האמנות שמאחורי הצילום: צלמים מובילים לאירועים חשובים
הכנת בוק בת מצווה מקצועי גיל 12 הוא ציון דרך משמעותי...
חיתוך בטון מקצועי: הדרך הנכונה לעבודות בטון מדויקות 
חיתוך בטון הוא תהליך קריטי בכל פרויקט בנייה או שיפוץ....
שיפור איכות השינה והאירוח – הבחירה הנכונה למוצרים איכותיים
החשיבות של בחירת מזרן ויסקו זוגי איכות השינה משפיעה באופן ישיר...
חדשנות בבנייה לאורך החוף
בעלי פרויקטים חדשים בבת ים נהנים מהזדמנויות יוצאות דופן בשוק...
הבית המאזן: מענה הוליסטי למגוון אתגרים נפשיים
בית מאזן לנשים: מרחב תומך ומשקם לנשים במשבר בית מאזן לנשים...
אנשי המקצוע החשובים בכל עסקת נדל"ן
עסקת נדל"ן היא עסקה משמעותית מאוד הן עבור הקונה והן...
כל היתרונות של ליווי משפטי שוטף לעסק
ניהול עסק הוא עניין מורכב מכל הבחינות, בין אם בכל...
השיטה המתקדמת להשתלת שיניים ללא עצם
השתלת שיניים ללא עצם הטכנולוגיות החדשות בתחום רפואת השיניים משנות את...
דילוג לתוכן