מסעדת פטרה עם מגוון מנות חדשות ברוח הישראליות

מסעדת פטרה עם מגוון מנות חדשות ברוח הישראליות
צילום גיל אבירם

מסעדת פטרה, הינה מוסד קולינארי מוביל בישראל, הממוקמת על הקו הראשון לים בחוף הקשתות באשדוד והיא טבולה בצמחייה ירוקה ובאווירה פסטורלית ונעימה.

המסעדה, בבעלות המסעדן סימו בן חובל, ובניצוחו של השף בל מילר, אשר משמש השף הראשי והיועץ הקולינארי של המסעדה, מציעה תפריט אוכל גיאורגי, שאינו כשר הכולל מגוון מאפים ותבשילים מן המטבח הגרוזיני המסורתי, לצד מנות אירופאיות קלאסיות מהדגה הימית, פירות ים ובשרים משובחים. במסעדת פטרה החליטו לרענן את התפריט ולצאת עם מגוון מנות חדשות בתפריט ביניהן

במנות הראשונות: חינקלי פטריות – 4 כיסוני בצק צבעוניים ממולאים בפטריות ובצל בנוסח גיאורגי – מנה טבעונית ( 58 ₪ ). שווארמאמא – שני חצאי פיתה עמוסים בשר שווארמה, טחינה, ביצה מפורקת, שיפקה ופטרוזיליה, מוגש עם עמבה בצד ומלא מפיות. ( 56 ₪ )בטטה חמה – חצויה אפוייה, על מצע שמנת חמוצה, עירית, טוסקנה אפוי ( 58 ₪). קרפצ'ו דג – בנוסח תאילנדי עם פקאן שבור, מלפפונים ובצל (78 ₪ ). ארוחת בוקר -עלומה על אבוקדו – לחם בריוש, רוטב הולנדייז, סלמון מעושן(78 ₪ )

במנות העיקריות: חבו – קוביות חזה עוף אווז בתיבול גיאורגי מסורתי אפויים בתנור ( 78 ₪ ). סליאנקה כבדים – תבשיל גיאורגי מסורתי המשלב כבדי עוף ברוטב גיאורגי ותבלינים גיאורגיים פיקנטיים בתוספת בצל, מוגש על מצע פירה (78 ₪ ). אימרולי מגראול פפרוני – בצק גרוזיני שמרים בצורת עיגול, במילוי תערובת גבינות גיאורגיות, הנאפה בתנור אבן ומצופה בגבינות גיאורגיות ופפרוני מעל ( 78 ₪). שיפוד מולארד – 330 גר' חזה מולארד משופד עם ירקות שורש, רוטב פטריות יער וצ'ימיצ'ורי. תוספת חמה לבחירה ( 136 ₪ ). שיפודי פילה לברק – על ריזוטו פטריות, מוגש עם בצל מוחמץ ( 96 ₪ ). לברק מטוגן – דג שלם מטוגן בשמן סמיך מוגש עם איולי שיפקה, סלט אישי ותוספת חמה ( 126 ₪ ). פאייה – קדירת פירות ים בסגנון ספרדי ( 188 ₪ ).

בסלטים: סלט קיסר סלמון – סלט קיסר קלאסי עם סלמון אפוי מפורק ופרמז'ן מגורד( 84 ₪). סלט קצוץ – עגבנייה, מלפפון, בצל, כרוב לבן קצוץ (72 ₪).

במנות האחרונות: בליני קרם פטיסייר ( 52 ₪ ) , בליני פטיסייר בטעם קפה( 56 ₪ ).

כל המנות מיוצרות על ידי טבחים המתמחים באוכל הגיאורגי בהובלת השף הראשי והיועץ הקולינרי בל מילר. הבצקים מיוצרים במקום ונאפים בתוך תנור אבן כנהוג בגיאורגיה, התבשילים והמילויים מקורם במתכונים עתיקים והטריות מורגשת בכל מנה ומנה.

נציין כי מסעדת פטרה אשדוד סיימה בשבועות האחרונים שיפוץ גדול שהחל לפני מלחמת חרבות ברזל, הכפילה את שטח המסעדה, כמו גם את המטבחים, בהם מטבח פרונטאלי. כיום ניתן לתת מענה קולינרי לכ-350 סועדים בו זמנית.

כתובת: רחוב מפקורה 1, אשדוד.

צילום גיל אבירם
צילומים גיל אבירם

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אתכם
מאיץ לצמיחה העירונית: שיתוף פעולה פורץ דרך בין אמית י' לנמל אשדוד
בשורה חינוכית-כלכלית לעיר אשדוד: תוכנית מנטורים משותפת וחדשנית יצאה לדרך...
יוזמה מהלב: תלמידות אשדוד התנדבו בגן חינוך מיוחד
במסגרת שבוע "ואהבת לרעך כמוך", שהפך למסורת חינוכית לטיפוח ערכים...
מתחם AD GARDEN ישפרו תנופורט בעד הלום משיק : מתחם חוויות חדש CRAZY ROOMS חוויה שמגיעה בדיוק בזמן
נפתח במתחם AD GARDEN ישפרו תנופורט שבעד הלום מתחם חוויות...
תנועות הנוער משתתפים במיזם עמותת אלווין לרגל יום המודעות הבינלאומי לאנשים עם מוגבלות ב 3.12
3.12 יום המודעות הבינלאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות
בואו להשתתף בקמפיין "שונה אבל שווה" להעלאת המודעות לאנשים עם מוגבלות,...
פסנתר לתמיד 2025 תחרות "פסנתר לתמיד", התחרות הארצית לפסנתרנים צעירים, תתקיים בימי חג החנוכה באשדוד.
תחרות פסנתר לתמיד ה-17 תתקיים ב- 14-22 בדצמבר, במרכז מונארט...
מאוחדת ממשיכה להרחיב את שירותיה באשדוד: נחנכה מרפאת שיניים חדשה בעיר
המרפאה החדשה מצטרפת לשורת מהלכים שמקדמת הקופה בעיר, בהם שדרוג...
מוקד אמון רוכשת את פעילות מוקד ליטל באשדוד
התרחבות אסטרטגית באזור הדרום לקבוצת מוקד אמון, קבוצת האבטחה והמוקד...
SCE יוצקת חינוך בעיר אשדוד
טקס תחילת העבודות להקמת הקמפוס החדש של  SCE המכללה האקדמית...
מעצבת שמלות כלה
מעצבות שמלות כלה וסלון כלות באשדוד: כל מה שאת צריכה לדעת
מעצבות שמלות כלה מעצבות שמלות כלה הן אלו שהופכות את החלום...
טכנולוגיה שבאה מהלב: הפיתוחים החדשניים של בוגרי SCE
בוגרי  SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון הציגו היום...
דילוג לתוכן