פיתוח ראשון מסוגו בעולם: מגלשה נגישה לילדים עם כיסא גלגלים

פיתוח ראשון מסוגו בעולם: מגלשה נגישה לילדים עם כיסא גלגלים
קרדיט מכללת סמי שמעון

שירן כהן וטינה גואטה מהמחלקה להנדסת מכונות ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה אשדוד רצו לעשות פרויקט גמר למען ילדים עם נכויות. כך נולדה המגלשה היחידה בעולם לכיסאות גלגלים בגני שעשועים ציבוריים.

הסטודנטיות טינה גואטה ושירן כהן מ- SCEהמכללה האקדמית להנדסה באשדוד הציגו בכנס הפרויקטים שהתקיים במכללה את פרויקט הגמר הייחודי שלהן – מתקן מגלשה לגני שעשועים ציבוריים עבור ציבור המשתמשים בכיסאות גלגלים.

במחקר מקדים שביצעו השתיים, יחד עם המלווה לוסי מילר, הן גילו כי אין כיום בעולם בכלל מגלשה מותאמת לנכים בכיסאות גלגלים. למעט קרוסלה, אליה ניתן לחבר את כיסא הגלגלים, מתקנים אחרים אינם מאפשרים עצמאות למשתמש ומחייבים במלווה צמוד. מסיבה זו בחרו טינה ושירן לתכנן מגלשה, שתאפשר לנכים להשתמש בצורה עצמאית וליהנות ממתקן ייחודי וחדש.

כדי ללמוד בדיוק על הצרכים של אנשים עם נכות, גואטה וכהן נכנסו בעצמן לכיסאות גלגלים והחלו להסתובב בגני שעשועים ברחבי הארץ: "ביצענו ראיונות עם אנשים שמתניידים בכיסאות גלגלים וביקרנו בפארקים שמגדירים את עצמם כנגישים, אבל לא ראינו אף ילד בכיסא גלגלים משחק בהם. כדי לנסות להבין למה זה המצב, הסתובבנו בעצמנו בגנים, כשאנחנו בכיסא גלגלים, וראינו שאין כמעט יכולת לילד עם כיסא גלגלים ליהנות במתקנים השונים".

המגלשה הרחבה שהשתיים תכננו מתאימה לכיסא גלגלים. בראש המגלשה יש קפסולה אליה נכנס הכיסא, וספסל לשני משתמשים נוספים. כך יכול לעלות ילד בכיסא גלגלים, או הורה נכה הרוצה לגלוש לצד ילדו. לאחר שנכנסו המשתמשים לקפסולה, שער עולה מאחוריהם ומונע כניסה של אנשים נוספים למגלשה. לאחר הגלישה הקפסולה עולה חזרה בצורה אוטומטית ומחכה למשתמש הבא בתור. בנוסף, במתקן עצמו המשתמשים יכולים לעבור בין חמישה ביתנים, ובהם אלמנטים אינטראקטיביים ללימוד מדע בדרך ציורית ומעניינת.

"אחד הדברים שהובילו אותנו בתהליך התכנון היה המחשבה על עצמאות לילדים", סיפרו טינה ושירן. "ראינו שבמתקנים רבים הילדים מחויבים במלווים שיעזרו להם בזמן השימוש במתקן. המגלשה שלנו מאפשרת לילדים ליהנות ממנה בלי עזרה כלל. העלייה למתקן עצמאית לחלוטין וגם השימוש במגלשה".

"אנשים אמרו לנו שאנחנו משנות לאנשים את החיים", סיפרו הסטודנטיות. "הבנו שבאמצעות ההנדסה אנחנו יוצרות מציאות אחרת וטובה יותר, כמו למשל בבילוי משותף של הורה בכיסא גלגלים והילד שלו. אנחנו מאמינות שבאמצעות גיוס תקציב להמשך פיתוח והקמה, תוך שנתיים נוכל כבר להכניס מתקן עובד של המגלשה לגנים ציבוריים ברחבי הארץ". לסיכום מסרו השתיים: "אנחנו יודעות שמדובר בפרויקט בהיקף ענק, גם בתהליך וגם בתקציב, אבל התוצאה מדברת בעד עצמה – החיוך של הילד בסוף יהיה שווה הכל".

כתבות נוספות שיכולות לעניין אתכם
מהפכה באבחון הגנטי
בעידן המודרני, בדיקת אקסום נחשבת לאחת הבדיקות הגנטיות המתקדמות ביותר,...
מעבר דירה קל ובטוח עם חומרי אריזה למעבר דירה
מעבר דירה הוא שלב מרגש בחיים, אך הוא גם דורש...
צעצוע קלאסי שמעניק שעות של הנאה ודמיון
עבור ילדים רבים, בתי בובות הם לא רק צעצוע –...
סטודנטים מהמחלקה להנדסת תעשייה וניהול ב-SCE אשדוד בסיור מקצועי במפעל 'עלבד'
סטודנטיות וסטודנטים ממסלול ניהול פרויקטים הנדסיים במחלקה להנדסת תעשייה וניהול...
הניקיון כמנוע צמיחה: השפעתו הכלכלית על עסקים ופרטיים בישראל
בעולם העסקי המודרני, ניקיון אינו רק עניין של אסתטיקה או...
כאב, תקווה ושליחות : דיקלה קלמר חושפת את סיפור ההתמודדות המשפחתי
דיקלה קלמר, שגרירת מרכזי יה"ל, העבירה הרצאה מעוררת השראה במרכז...
חיפוי קירות פנים דמוי עץ – חמימות טבעית לכל חלל
עיצוב פנים בסגנון חם ומזמין אינו שלם ללא מגע של...
איך לבחור עורך דין לתביעות נזיקין?
תביעת נזיקין היא תביעה מורכבת במיוחד. קודם כל חובה להוכיח...
בן ממשיך – ניהול והסדרת זכויות בנחלות
מעמד "בן ממשיך" הוא מושג משפטי ייחודי המתקיים במגזר החקלאי,...
החוויה המושלמת למעדניות - בשר חזיר, גבינות בוטיק ונקניקיות מיוחדות
הקסם של בשר חזיר בשר חזיר הוא אחד מסוגי הבשר הפופולריים...
דילוג לתוכן