מסעדת פטרה עם מגוון מנות חדשות ברוח הישראליות

מסעדת פטרה עם מגוון מנות חדשות ברוח הישראליות
צילום גיל אבירם

מסעדת פטרה, הינה מוסד קולינארי מוביל בישראל, הממוקמת על הקו הראשון לים בחוף הקשתות באשדוד והיא טבולה בצמחייה ירוקה ובאווירה פסטורלית ונעימה.

המסעדה, בבעלות המסעדן סימו בן חובל, ובניצוחו של השף בל מילר, אשר משמש השף הראשי והיועץ הקולינארי של המסעדה, מציעה תפריט אוכל גיאורגי, שאינו כשר הכולל מגוון מאפים ותבשילים מן המטבח הגרוזיני המסורתי, לצד מנות אירופאיות קלאסיות מהדגה הימית, פירות ים ובשרים משובחים. במסעדת פטרה החליטו לרענן את התפריט ולצאת עם מגוון מנות חדשות בתפריט ביניהן

במנות הראשונות: חינקלי פטריות – 4 כיסוני בצק צבעוניים ממולאים בפטריות ובצל בנוסח גיאורגי – מנה טבעונית ( 58 ₪ ). שווארמאמא – שני חצאי פיתה עמוסים בשר שווארמה, טחינה, ביצה מפורקת, שיפקה ופטרוזיליה, מוגש עם עמבה בצד ומלא מפיות. ( 56 ₪ )בטטה חמה – חצויה אפוייה, על מצע שמנת חמוצה, עירית, טוסקנה אפוי ( 58 ₪). קרפצ'ו דג – בנוסח תאילנדי עם פקאן שבור, מלפפונים ובצל (78 ₪ ). ארוחת בוקר -עלומה על אבוקדו – לחם בריוש, רוטב הולנדייז, סלמון מעושן(78 ₪ )

במנות העיקריות: חבו – קוביות חזה עוף אווז בתיבול גיאורגי מסורתי אפויים בתנור ( 78 ₪ ). סליאנקה כבדים – תבשיל גיאורגי מסורתי המשלב כבדי עוף ברוטב גיאורגי ותבלינים גיאורגיים פיקנטיים בתוספת בצל, מוגש על מצע פירה (78 ₪ ). אימרולי מגראול פפרוני – בצק גרוזיני שמרים בצורת עיגול, במילוי תערובת גבינות גיאורגיות, הנאפה בתנור אבן ומצופה בגבינות גיאורגיות ופפרוני מעל ( 78 ₪). שיפוד מולארד – 330 גר' חזה מולארד משופד עם ירקות שורש, רוטב פטריות יער וצ'ימיצ'ורי. תוספת חמה לבחירה ( 136 ₪ ). שיפודי פילה לברק – על ריזוטו פטריות, מוגש עם בצל מוחמץ ( 96 ₪ ). לברק מטוגן – דג שלם מטוגן בשמן סמיך מוגש עם איולי שיפקה, סלט אישי ותוספת חמה ( 126 ₪ ). פאייה – קדירת פירות ים בסגנון ספרדי ( 188 ₪ ).

בסלטים: סלט קיסר סלמון – סלט קיסר קלאסי עם סלמון אפוי מפורק ופרמז'ן מגורד( 84 ₪). סלט קצוץ – עגבנייה, מלפפון, בצל, כרוב לבן קצוץ (72 ₪).

במנות האחרונות: בליני קרם פטיסייר ( 52 ₪ ) , בליני פטיסייר בטעם קפה( 56 ₪ ).

כל המנות מיוצרות על ידי טבחים המתמחים באוכל הגיאורגי בהובלת השף הראשי והיועץ הקולינרי בל מילר. הבצקים מיוצרים במקום ונאפים בתוך תנור אבן כנהוג בגיאורגיה, התבשילים והמילויים מקורם במתכונים עתיקים והטריות מורגשת בכל מנה ומנה.

נציין כי מסעדת פטרה אשדוד סיימה בשבועות האחרונים שיפוץ גדול שהחל לפני מלחמת חרבות ברזל, הכפילה את שטח המסעדה, כמו גם את המטבחים, בהם מטבח פרונטאלי. כיום ניתן לתת מענה קולינרי לכ-350 סועדים בו זמנית.

כתובת: רחוב מפקורה 1, אשדוד.

צילום גיל אבירם
צילומים גיל אבירם

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אתכם
בשרים מעושנים, קרואסון אסאדו ופלטת בשרים מושחתת: התפריט החדש בפודטראק של איציק ביטון
השף איציק ביטון חוזר עם תפריט חדש ב"רולינג שף" –...
מבקר איכות בן 60 מאשדוד תובע כ-10 מיליון שקלים לאחר שנדרס על ידי משאית והפך לנכה
תושב אשדוד בן 60, הגיש לאחרונה, באמצעות עו"ד דותן לינדנברג...
שיעור החינוך של תלמידות אולפנת אמית אוריה באר שבע בלווית משפחת ביבס
ביום בו השיבה מדינת ישראל לקבורת ישראל את משפחת ביבס,...
שיעור החינוך של תלמידי ישיבת אמית יגל אשדוד בלווית משפחת ביבס
תלמידי ישיבת אמית יגל אשדוד יצאו הבוקר לרחבת גן העיר...
מציאות מדומה? זו לא אשליה
השבוע נערך במדרשת אמית שחרי אשדוד הפנינג מדע שעסק סביב...
עשור לנפילתו: תלמידי אמית י' אשדוד במבצע ג'וחא
השבוע, במלאת עשר שנים לנפילתו של רס"ן יוחאי (ג'וחא) קלנגל...
התחזק, להתפתח ולבחור בעצמך: סטודיו חדש לאימוני כושר לנשים בלבד נפתח במתחם AD GARDEN
מתחם AD GARDEN בעד הלום ממשיך להתחדש, והפעם עם "סטודיו...
רשת מלונות פתאל שמחה לבשר על מינויים חדשים בשדרת הניהול
יניב אדיבי מונה למנכ"ל מלון בזאר תל אביב, הצפוי להפתח...
צלילים של תקווה
"פסנתר לתמיד", 25 – 30 בדצמבר 2024, מונארט מרכז תרבות,...
במעמד ראש העיר: נקבעה מזוזה במבנה החדש של מדרשת אמית שחרי אשדוד
בטקס מרשים שהתקיים עם פתיחת שנת הלימודים החדשה, נקבעה מזוזה...
דילוג לתוכן